Minst åtte døde i kraftig eksplosjon i New York

HARLEM (NRK): En kraftig gasseksplosjon rammet bydelen Harlem i New York. To bygninger falt sammen og minst åtte personer skal være døde og minst 69 skal være skadd.

Fredag morgen opplyste brannvesenet i New York at åtte personer er bekreftet omkommet etter gasseksplosjonen i New York.

To bygninger i Harlem kollapset etter en eksplosjon klokken 09.31 onsdag morgen lokal tid, 15.31 norsk tid.

Borgermesteren i New York Bill de Blasio slår fast på en pressekonferanse at eksplosjonen skyldes en gasslekkasje.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

– Dette er en tragedie av verste sort. Det var dessverre ikke muligheter for å redde de rammede. Fortsatt er det noen som er savnet, men vi skal gjøre alt for å finne dem selv om det blir et omfattende og vanskelig arbeid, sier de Blasio.

Minst åtte personer er døde og 69 skal være skadd, fire av dem alvorlig, skriver New York Times og NBC News New York. Ifølge New York Times er det trolig flere som har omkommet, men brannmannskapene jobber fortsatt med å få kontroll over flammene.

Mandag kveld jobbet amerikanske myndigheter fortsatt med å gjøre rede for hvem som befant seg i de to bygningene som kollapset. Over 10 personer var ikke gjort rede for klokken 20.14 norsk tid, melder AP.

– Sjekket gasslukt

NRK-reporter Kristina Høyer rapporterer fra eksplosjonsåstedet i Harlem i New York.

Gassen i området skal være skrudd av mens redningsarbeidet pågår og flere gater ble sperret av både for bilister og fotgjengere. NBC News opplyste også om at bygningene som kollapset skal ha vært på seks etasjer. Flere av beboerne er fortsatt savnet.

Ifølge gassleverandøren Con Edison ble de kalt ut for å sjekke gasslukt i forkant av eksplosjonen i New York. Leverandøren rykket ut med eksperter på stedet for å bidra i redningsarbeidet.

Ifølge New York-politiet ble brannfolk og redningsmannskaper sendt til stedet etter eksplosjonen. Ifølge CNN skal flere hundre brannmannskaper ha rykket ut til stedet.

Borgermesteren poengterer på pressekonferansen at responstiden til de første brannmannskapene var på to minutter, fra det eksploderte.

Bombeeksperter rykket også ut til eksplosjonen i Harlem.

– Ingen panikk

NRKs reporter filmer fra Harlem.

Folk i området som NRK var i kontakt med forholdt seg rolig til tross for eksplosjonsdramaet. Det var ikke tendenser til panikk selv om eksplosjonen var svært dramatisk.

Ifølge gassleverandøren Con Edison ble de kalt ut for å sjekke gasslukt i forkant av eksplosjonen i New York. Leverandøren sendte eksperter på stedet for å bidra i redningsarbeidet.

Videobilder tatt fra lufta viser at taket på bygningen var falt fullstendig sammen.

Røyk veltet lenge ut av bygningene og har vært mulig å se på flere kilometers avstand. Videobilder viser brannmannskaper som sprøytet store vannmengder inn i bygningene

– Det er vanskelig å puste

Reporteren til TV-stasjonen ABC 7 beskrev dramaet like etter at det eksploderte.

– Der vanskelig å puste her. Kraften fra eksplosjonen har knust butikkvinduer i området rundt bygningen, fortalte han.

– Det ristet så kraftig i bygningen min at jeg fryktet den skulle falle sammen, sier en ung kvinne som bor i nærheten til WNBC

Hun bor fire bygninger unna den som kollapset og forteller at hun så folk løpe rett etter eksplosjonen.

Eksplosjon i New York

Nødetatene har rykket ut til Harlem i New York til de som beskrives som en mulig eksplosjon i en bygning.

Foto: Twitter/orangeadnan

Avisen New York Post skriver at bygningene smuldret til småstein i eksplosjonen.

Undergrunnsbanen Metro-North har stoppet all trafikk til den enorme Grand Central-stasjonen i New York.

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT

Siste nytt