NRK Meny
Normal

Kraftig eksplosjon i Kabul

Bare minutter før flyet til president Hamid Karzai skulle landet ble den internasjonale flyplassen i Kabul rystet av en eksplosjon. Politiet mener det dreier seg om et angrep.

Transportfly på flyplassen i Kabul

Et transportfly på den internasjonale flyplassen i Kabul.

Foto: Noorullah Shirzada / Afp

Det melder BBC radio. Presidenten hadde vært i Sør-Afrika der han hadde deltatt på minnestunden for Nelson Mandela. Ifølge myndighetene i Afghanistan var det en bil full av sprengstoff som eksploderte.

Reuters melder at en selvmordsbomber angrep en kolonne med utenlandske soldater i nærheten av flyplassen, ifølge den militære talskvinnen Latondra Kinley.

Ingen nordmenn

Forsvaret opplyser at ingen nordmenn ble skadd i angrepet.

– Det har vært en eksplosjon ved North Gate på flyplassen. Ingen nordmenn ble skadd, sier major og pressetalsmann Eystein Kvarving i Forsvaret til NRK.

Ifølge Latondra Kinley døde angriperen. – Ingen soldater ISAF-soldater ble skadd, sier hun.

Flyplassen er en av NATOs viktigste baser der ISAFs øverste kommandosentral holder til. Det er den som er ansvarlig for krigføringen fra dag til dag i Afghanistan.

– Basert på den informasjonen vi har, var det en eksplosjon på flyplassen, sier visepolitisjef i Kabul, Sayed Ghafar Sayedzada.

Viseinnenriksminister Ayoub Salangi skriver på Twitter at bomben var plassert i en firehjulsdrevet bil på nordsiden av flyplassen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt