NRK Meny
Normal

Mange skadd etter kraftig eksplosjon i England

Minst ti mennesker er skadet etter en kraftig eksplosjon i byen Clacton i Storbritannia onsdag.

Clacton filmet fra helikopter

Eksplosjonen inntraff i et boligområde i byen, som ligger i Essex, nordøst for London. Det er meldt om flere skadde personer, melder Sky News.

Mer enn 30 brannfolk er på stedet i tillegg til politi og ambulansepersonell. Ifølge Sky News er fem mennesker kjørt til sykehus, én med livstruende skader. Årsaken til eksplosjonen er foreløpig ikke kjent, men lokalavisen Clacton Gazette skriver at det dreier seg om en gasseksplosjon.

Ambulansetjenesten i Øst-England skriver på sin Twitter at «10 mennesker er skadet etter huseksplosjonen i morges - to alvorlig. Alle er fraktet til sykehus.»

En skole som ligger i nærheten av huset som eksploderte i Clacton onsdag morgen, er evakuert. Det skal også ligge tung gasslukt over området.

Artikkelen fortsetter under

Laster Twitter-innhold

Nødetatene fikk melding om ulykken 09.30 norsk tid og eksplosjonen startet en gassbrann i et hus, som senere spredte seg gjennom nabolaget.

Flere hus har også blitt ødelagt som følge av fallende vrakrester.

Beboere i nabolaget har blitt bedt om å forlate hjemmene sine av politiet, som har sperret av gaten. Beboerne er evakuert fra 19 bolighus i to gater.

Artikkelen fortsetter under

Laster Twitter-innhold

– Som om en bombe gikk av

Et vitne til eksplosjonen forteller til Sky News at han så vrakrester som landet i en lekeplass utenfor den lokale skolen.

– Vi skulle akkurat til å få ungene ut av huset, så plutselig. En kraftig eksplosjon lenger ned i gaten. Alle naboene kom løpende ut av husene sine, forteller Stuart Coe til nyhetskanalen.

– Det var som om en bombe gikk av. Ungene var opprørte og gråt fordi vi ikke visste hva som foregikk.

Han forteller at de tenkte at det var veldig alvorlig da den første luftambulansen kom. Da de så den andre ble de forferdet.

– Det er politihelikopter her og vi hører brannbiler som kjører opp og ned veien. Det er et enormt leven, sier Coe.

Artikkelen fortsetter under

Espen Aas om eksplosjonen

To hus jevnet med jorden

Brann og redningsetaten i Essex la like etter eksplosjonen ut en twittermelding om at to hus er jevnet med jorden, og et tredje har store skader, men at alle beboerne i husene er gjort rede for.

Artikkelen fortsetter under

Laster Twitter-innhold

En talsmann for politiet i Essex sier at flere hus har blitt skadet, og at det er meldinger om skadde.

– Det nærliggende området holder på å bli evakuert. Vi råder folk til å unngå området mens nødetatene arbeider på plassen.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Eksplosjon, Clancton kart» i nytt vindu

Saken oppdateres.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt