NRK Meny
Normal

Kraftig eksplosjon i Ankara: – Minst 28 skal være drept

61 mennesker skal være skadd og minst 28 drept etter at det man mistenker var en bilbombe, gikk av i den tyrkiske hovedstaden Ankara.

Eksplosjon Ankara

Eksplosjonen skal ha funnet sted idet en buss med militærpersonell kjørte forbi. Minst fem skal ha omkommet.

Foto: AA / Abaca

Det er visestatsminister og talsmann for den tyrkiske regjeringen Numan Kurtulmus som oppgir disse tallene, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Han sier at angrepet var godt planlagt, og at hvem som står bak angrepene skal bli avdekket snarest.

– Angrepet var ikke bare rettet mot militærpersonell som satt i disse kjøretøyene. Det var åpenbart et angrep mot hele nasjonen vår, sa han ifølge det statlige nyhetsbyrået Anadolu Ajansi.

Eksploderte idet buss kjørte forbi

Bomben skal ha gått av akkurat idet en buss med militærpersonell kjørte forbi.

– Det har skjedd et terrorangrep mot flere kjøretøy, som fraktet militærpersonell, da de ventet i et lyskryss ved Inönü Bulevard klokken 18.31, opplyser det tyrkiske forsvaret på sin hjemmeside.

Ifølge Reuters har politikilder uttalt at det var et kjøretøy som eksploderte. Noe som indikerer at det dreier seg om en bilbombe. Det samme melder den tyrkiske TV-kanalen NTV. Kılıçlar bekrefter også at politiet mener det dreier seg om en bilbombe.

Vitne: – Eksplosjonen skjedde tre kjøretøy bak meg

Mehmet kjørte ett av de militærene kjøretøyene ved det blodige krysset i Ankara. Kort tid etter eksplosjonen er han fremdeles på åstedet hvor han blir intervjuet av nyhetsbyrået Cihan.

Mehmet forteller at de hadde stoppet for rødt lys ved lyskrysset da eksplosjonen skjedde klokken 18.31 onsdag kveld.

– Eksplosjonen var kraftig. Det var visst en personbil bak oss som eksploderte idet den kjørte forbi. Eksplosjonen skjedde kanskje tre kjøretøy bak meg, sier sjåføren.

Han ser rundt seg med tomme blikk, snufser og puster lettet ut.

– Det var flere militære kjøretøy, kanskje 15-20 stykker der. Det er busser og jeg vet ikke hvor mange personer det var oppi disse, sier han.

Nær parlamentet

TV-bilder viser et stort antall brann- og helsepersonell på stedet.

Eksplosjonen fant sted midt under rushtiden i et område med flere militære kjøretøy nær kaserner – rundt 300 meter unna et militært hovedkvarter. Den skjedde også bare 500 meter unna det tyrkiske parlamentet, og ble hørt fra fra parlamentet.

Trykket fra eksplosjonen førte til at vinduene dirret i parlamentsbygget.

Minst ti mennesker skal være skadd og fem drept etter at det man mistenker var en bilbombe, gikk av i den tyrkiske hovedstaden Ankara.

Den tyrkiske avisen Zaman skriver at mens det nå pågår slukking av tre kjøretøy, undersøkes også området for eventuelle bomber.

Eksplosjon Ankara2

– Terror

Det er ikke klart hvem som står bak eksplosjonen, men Omer Celik, talsmann for regjeringspartiet AKP skriver på Twitter at det dreier seg om terrorisme. Samtidig har Tyrkias statsminister og leder for AKP, Ahmet Davutoglu, avlyst et besøk i Brussel, og er på vei tilbake til Ankara. Også president Recep Tayyip Erdogan har utsatt en tur til Aserbajdsjan etter bombeangrepet.

På Twitter har flere lagt ut bilder av den svarte røyken som stiger opp fra området hvor eksplosjonen skal ha funnet sted, og som er øyensynlig fra hele sentrum i Ankara:

Laster Twitter-innhold

Saken oppdateres.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt