Kraftig fall i aksjekursene på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs opplevde et fall 4,71 prosent onsdag. Også på børsene rundt om i verden lyser de røde tallene. I USA har det gått rett ned fra børsstart.

Oslo Børs
Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix

Hovedindeksen på Oslo Børs ved stengning onsdag ned hele 4,71 prosent til 518,05 poeng. Det betyr tap for aksjesparerne rundt om i landet.

– Vi skal være bekymret, det skal vi alltid være. Men det er ingen grunn til panikk. Vår oppfatning er at de økonomiske forholdene i verden slett ikke er så verst, sier aksjestrateg i DNB Markets Kristian Tunaal.

Fall ellers i verden også

Statoil får kjenne på et særs kraftig fall med sin nedgang på 7,20 prosent. Flere andre selskaper ser også de røde tallene lyse. DNB er ned 4,16 prosent. Telenor er også ned 2,39 prosent.

Børsfallet kommer etter at oljeprisen fortsatte fallet onsdag, og nærmer seg nå midten av 20-tallet. Et fat nordsjøolje omsettes nå for 27,66 dollar. Det er en nedgang på 3,69 prosent.

I USA har det også startet med røde tall onsdag. Nasdaq er foreløpig ned 2,4 prosent og Dow ned 2,0 prosent. Ellers i Europa og i Asia er det et fall på over to prosent for de viktigste indeksene.

Store utslag

Tunaal forklarer den kjedelige og uvanlige starten på børsåret med at pengetrykkingen til den amerikanske sentralbanken har stoppet opp og at den kinesiske økonomien ikke stiger like mye som de siste årene.

– Det er mange faktorer som faller sammen. Mange av faktorene som har hjulpet verdensøkonomien og finansmarkedene er i ferd med å gå litt i revers, sier Tunaal.

Tirsdag var det en oppgang på Oslo Børs, mens vi igjen ser et kraftig fall onsdag. Tunaal mener denne ustabiliteten vil fortsette en liten periode.

– Når vi åpnet året med så store utslag, tar det tid før det stabiliserer seg. Men vi tror at når man igjen begynner å se på de langsiktige forholdene og framover, så vil det skape mer ro i markedet og virkningene av en turbulent nyhetsstrøm vil fortape seg, sier Tunaal.

SISTE NYTT

Siste nytt