Hopp til innhold

Kraftig bileksplosjon

En person omkom og minst to ble skadd etter en eksplosjon i Stockholm sentrum i ettermiddag.

Video Bilbombe midt i sentrale Stockholm

En av bilene som eksploderte brant kraftig etterpå.

En bil gikk i lufta i krysset Drottninggatan/Olof Palmes gata. Ubekreftede meldinger går ut på at bilen var full av fyrverkeri. To personer som befant seg i nærheten ble ført til sykehus med lettere skader.

– Det smalt noe så inni.. Jeg kjente det utenpå kroppen og bare skrek, forteller Katarina Wesslén-Lindahl som er nabo til et av åstedene til Sveriges Radio.

Noen minutter seinere ble en død mann funnet på Bryggargatan, 300 meter fra der bilen eksploderte, skriver SVT.se .

Forvirring

- Derfor vet vi foreløpig ikke om det er noen sammenheng mellom de to hendelsene, og vi vet ikke hvordan mannen døde, sier politiets pressetalsmann Kjell Lindgren.

Det er fortsatt uklart hva som har skjedd. Det ble først opplyst at to biler hadde eksplodert, men det avsannet politiet seinere.

Øyenvitner har fortalt at det var to eksplosoner med få minutters mellomrom, bileksplosjonen og en eksplosjon der den døde mannen ble funnet, men dette er heller ikke bekreftet. Grunnen til forvirringen kan ha vært at de var flere eksplosjoner i den samme bilen.

– Det var en eksplosjon, og det var ingen brann på forhånd som kan ha forårsaket eksplosjonen, sier Hans Ramberg som så bilen gå i lufta til Sveriges radio.

Han stod ute på fortauet og gjorde klart til en forestilling da det skjedde. Selv så han derfor rett mot der bilen stod da det smalt.

– Bilen gikk fra null til en stor eksplosjon og deretter brann. Min første reaksjon var at jeg håpte at det virkelig ikke satt noen i den bilen. Så jeg gikk raskt fram for å se om det var noen der, men det var jo en eksplosjon, sier Ramberg.

Politiet holder vakt etter bileksplosjon i Stockholm sentrum

Stockholm sentrum ble rammet av to kraftige eksplosjoner i ettermiddag. Etter eksplosjonene sperret politiet av området.

Foto: Marc Femenia / SCANPIX

– Kunne være livsfarlig

Det var flere vitner til eksplosjonen.

– Det brenner for fullt. Det smalt som bare rakkeren. Noen minutter seinere brant det like mye, sier et et vitne om eksplosjonen i krysset Drottninggatan/Olof Palmes gata.

Et annet vitne sier det hørtes ut som om en bilbombe eksploderte.

Naboen Wesslén-Lindahl forteller at hun var bekymret for en kioskansatt som holdt til like ved eksplosjonen og at hun derfor gikk ut for å sjekke.

– Jeg gikk bort til åstedet nå nylig for å sjekke siden jeg kjenner mannen som jobber i kiosken like ved eksplosjonsstedet. Da kom det nesten tjue politifolk mot meg og ropte og skrek. De sa at jeg måtte gå vekk fordi det kunne være livsfarlig, sier Wesslén-Lindahl som da fikk klar beskjed om å holde seg innomhus.

Brannen er slukket, og politiet har startet etterforskningen, men utelukker langt på vei at det har skjedd en terroraksjon.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt