Her kjører det russiske skipet inn i en bro: – Kapteinen hadde 0,8 i promille

Et russisk lastebåt kjørte torsdag inn i en bro i Busan i Sør-Korea. Broen fikk bare mindre saker, men kapteinen om bord er mistenkt av politiet for å ha vært påvirket av alkohol.

Busan - russisk båt kolliderer med bro
Foto: Bilder fra sørkoreansk politi

En video som er offentliggjort av sørkoreansk politi, viser at den russiske lastebåten Seagrand altfor seint oppdager hva som er i ferd med å skje.

Først ved hundre meter før broen slås motoren i revers, men da er det for seint.

Båten siger inn i den store Gwangan-broen, og det som ser ut til å være en kran foran på båten, knuses i sammenstøtet. På videoen ser vi også at flere bilfører blir klar over hva som skjer og prøver å svinge til siden.

Selve broen kom utrolig nok relativt lett fra sammenstøtet, og myndighetene i Busan sier at det bare var nødvendig å stenge deler av dem etter sammenstøtet.

Russisk båt i Busan

Dette bildet, sendt ut av politiet i Busan, viser det russiske skipet Seagrand mens det kjører inn i Gwangan-broen

Foto: Sør-koreansk politi

Politiet tok ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap rutinemessig promillekontroll av mannskapet om bord. Ifølge politiet viste deg seg at kapteinen hadde en promille på 0,8, noe som er over den lovlige grensen i Sør-Korea på 0,3.

Men politiet understreker at det er uklart om kapteinen var den som var ansvarlig på broen under sammenstøtet.

Kjørte også inn i cruisebåt

Politiet forsøker også å finne ut hvorfor det russiske skipet kjørte mot broen, mens det egentlig skulle gå i en helt annen retning.

Den sørkoreanske kystvakten skal ha forsøkt å gi advarsler til kapteinen, men språkproblemer skal ha skapt problemer for kommunikasjonen.

Det russiske skipet skal også ha kollidert med et cruiseskipet 40 minutter før det kjørte inn i broen.

Seagrand ankom Busan onsdag med en last med jernrør og skulle videre til Vladivostok i Russland med en last med stålspoler.

Mange russere har opp gjennom tiden slitt med et høyt alkoholbruk, men situasjonen har blitt noe bedre de siste tiårene, blant annet fordi forbruket av vodka har gått ned.

LES KORRESPONDENTBREV: Skål for helsa!

SISTE NYTT

Siste nytt