NRK Meny
Normal

Konservativ parlamentariker: – Vi taper det britiske valget

CROWTHORNE (NRK): Den britiske parlamentarikeren Phillip Lee har mistet troen på at hans eget konservative parti klarer å holde på regjeringsmakten i Storbritannia.

Denise Nolli er skuffet over hjelpen mannen hennes fikk i siste fase av livet

Denise Nolli er skuffet over hjelpen mannen hennes fikk i siste fase av livet

– Det har blitt dobbelt så vanskelig for Det konservative partiet på grunn av fremveksten av de mange småpartiene. Slik meningsmålingene ser ut nå, tror jeg vi er ute av regjeringslokalene, sier han til NRK.

Valgkampinnspurt

Lee driver i disse dager hektisk valgkampinnspurt i valgkretsen Bracknell i Berkshire. Han har nettopp avsluttet sine første fem år som parlamentsmedlem i Westminster for denne valgkretsen. Det er litt desillusjonert han nå kjemper for en ny periode.

– Britisk politikk mangler visjon. Man må tro på noe, ha verdier og mot til å gå ut å kjempe for dem. Men lidenskapen har forsvunnet ut av politikken, sier han.

Politikerforakt

Likevel er det mye lidenskap blant velgerne han møter. NRK er med når han banker på dører hjemme hos folk for å engasjere dem politisk.

– Det er no’ helvetes dritt!

Denise Nolli legger ingenting i mellom når hun møter mannen som ønsker å fortsette som hennes representant i parlamentet. Men det er lite som tyder på at han får hennes stemme.

– Mannen min skulle fylt 74 år på lørdag. I stedet må jeg begrave ham i morgen. Han fikk ingen pleie mot slutten. Det er urettferdig, nærmest bjeffer hun mot Phillip Lee.

Men hun viser ingen begeistring for de andre partiene heller.

– De er no’ jævlig bullshit alle sammen.

Helse og innvandring

Kandidater til parlamentsplasser i Storbritannia oppsøker folk hjemme for å sanke stemmer

Kandidater til parlamentsplasser i Storbritannia oppsøker folk hjemme for å sanke stemmer

Helsevesenet er blant temaene fastlegen Lee får aller mest spørsmål om i denne valgkampen. Han driver fortsatt en legepraksis i valgkretsen, og tar i mot pasienter hver eneste uke, selv om han også er parlamentariker.

Men det er et annet tema som topper listen.

– Innvandring, helt klart.

Bak den neste døren i boligområdet han denne dagen verver velgere i, møter han en kvinne som vil snakke om nettopp innvandring.

– Jeg har ikke pleid å stemme fordi jeg er luta lei den måten dette landet drives på. Vi slipper altfor mange utlending inn i landet, de tar boligene og jobbene våre. Det er grunnen til at vi er i dette uføret, sier kvinnen, som ikke ønsker å oppgi navnet sitt.

– Men uten utlendingene hadde helsevesenet kollapset, repliserer Phillip Lee.

Spår svært jevnt valgresultat

Når NRK spør politikeren som de siste fem årene har representert det største regjeringspartiet i Westminster om hvem som vinner valget, blir Phillip Lee litt nølende.

– Det er svært jevnt, men tallene peker mot at vi ikke kommer til å få makten. Du ber om et ærlig svar, og jeg tror det kommer til å bli vanskelig for oss.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt