Dette er de heteste tipsene til navn på den kongelige babyen

LONDON (NRK): Albert, Arthur og Alexander er blant de heteste tipsene, ifølge britiske bettingselskap. Men det britiske folket har også sine forslag.

Prins Harry og hertuginne Meghan

FORELDRE: Hertugparet av Sussex har fått en sønn, men navnet er ennå ikke bestemt.

Foto: Facundo Arrizabalaga / AP

Mandag ble sønnen til Hertugparet av Sussex født. Da prins Harry møtte pressen etter fødselen avslørte han at de ennå ikke hadde bestemt seg for navn.

– Vi tenker fortsatt på navn. Vi har hatt en del tid til å tenke på det, så det er neste steg nå, sa han.

Prinsen fortalte også at foreldrene vil møte pressen igjen om to dager, da med den nyfødte gutten. På Instagram skriver hertugparet at de vil komme med flere nyheter i løpet av de kommende dagene.

Albert og Arthur populære hos bettingselskapene

The Telegraph er blant de britiske mediene som har omtalt spekulasjonene rundt navnet til parets førstefødte. De viser til oddsene fra Ladbrokes som sist ble oppdatert 6. mai 2019. Der er guttenavnet som troner øverst Albert, fulgt av Arthur, Alexander, James og Phillip. Ifølge Sky News er det derimot Arthur som troner høyest klokken 16.27.

CNN skriver at tradisjoner spiller en stor rolle i de kongelige navnene. Albert vil peke mot Dronning Victorias mann, men også dronning Elizabeths far kong George som ble kalt Albert frem til han tok over tronen.

Se Prins Harry møte pressen under:

The Telegraph beskriver paret som fremtidsrettede kongelige, og påpeker at det kan være de velger et utradisjonelt navn. Avisen viser også til at dronning Elizabeths første oldebarn fikk navnet Savannah i 2010.

Avisen skriver også at hertuginnen kan hente inspirasjon fra navnene til barna til venninnen og stylisten Jessica Mulroney. De heter Brian, John og Isabel Veronica, som kalles Ivy, de var brudepike og brudesvenner i prinsebryllupet, skriver avisen.

I november skrev flere britiske kjendisblader at Prins Charles holdt en knapp på navnene Kylie og Shane. Da forklarte mangeårig hoffreporter i Hjemmet, Monica Aafløy Hansen, til NRK at hertug paret av Sussex kan velge navn friere.

– I den direkte arverekken tar man hensyn til tidligere konger, men hertugparet kan velge selv, sa hun da.

Folket tror på amerikansk navn

I London var det stor jubel hos flere mennesker i gatene etter at nyheten om den kongelige tilveksten ble kjent. Og mange har sine forslag til hva navnet kommer til å bli.

– Det er euforisk, sier Ann Daley (60) til NRK.

Ann Daley (60) jubler for Harry og Meghans baby

Ann Daley tror hertuginne Meghan får det som hun vil og at navnet blir amerikansk.

Foto: Øyvind Nyborg / NRK

Hun har ventet på nyheten i Windsor i to uker allerede.

Når det gjelder navn er hun helt klar. Det blir et amerikansk, ifølge henne.

– Det blir Marvin som i Marvin Gay, eller Earle, sier hun

Begrunnelsen er at Meghan vil gå sine egne veier. Daley tror og at gutten vil gå på den amerikanske skolen i Windsor, og at han vil snakke engelsk med amerikansk aksent.

Også John Lougherty (64) tror det blir et amerikansk navn.

– Det kan bli Bernie, sier han til stor latter fra Jo Wiggins (44).

De to har campet mer eller mindre sammenhengende på gaten utenfor Windsor Slott siden 1. mai. På hjørnet som har fått navnet «crazy corner» på grunn av de mange kongegærne folkene som har samlet seg der.

Men Wiggins tror ikke det blir verken et amerikansk navn eller noe veldig utradisjonelt.

– Jeg holder en knapp på James eller Arthur, sier hun til NRK.

Hun tror det er det Harry helst vil.

John Lougherty (64) og Joe Wiggins (44) gleder seg over Harry og Meghans baby

Jo Wiggins og John Lougherty campet flere dager på gatehjørnet som har fått navnet «crazy corner», mens de spent har ventet på den kongelige babyen.

Foto: Øyvind Nyborg / NRK

Etternavn ikke bekreftet

Når det kommer til etternavn er det ikke bekreftet hvorvidt den lille vil få det. Ifølge det britiske slottet kan de kongelige ha etternavn, men de er som regel kjent med sin kongelige tittel og fornavn.

The Independent skriver at de kongelige, om de bruker etternavn, ofte bruker forskjellige etternavn. Prins William og Harry brukte etternavnet Wales da de var i militæret, da deres far er Prins av Wales. Prins Williams og Hertuginne Kate sine barn prins George, prinsesse Charlotte og prins Louis har alle etternavnet Cambridge på deres fødselsattester, ifølge avisen.

Om samme logikk brukes på sønnen til hertugparet av Sussex vil gutten trolig få etternavnet Sussex, skriver avisen.

SISTE NYTT

Siste nytt