NRK Meny
Normal

Kongefansen allerede på plass

STOCKHOLM (NRK.no): De mest ihuga kongepatriotene er allerede på plass, åtte timer før prinsesse Madeleine skal få sin Chris O´Neill.

Andrea Weichmann

Tyske Andrea Weichmann feiret kongelig bryllup i hjemmelaget, svensk folkedrakt, laget spesielt for anledningen.

Foto: Kristin Granbo / NRK

Vilde Helljesen og Kristin Granbo i Stockholm
Foto: NRK

Det er duket for kongelig bryllup i den svenske hovedstaden. Vielsen starter i Slottskyrkan klokken 16.00, og NRK sender direkte.

Stockholm ligger badet i sol, og de mest dedikerte tilhengerne av kongefamilien er allerede på plass. En av de aller ivrigste er Andrea Weichmann fra München.

Før klokken 8 i dag – åtte timer før vielsen – sto hun klar utenfor det svenske slottet for å sikre seg en plass helt framme ved sperringene. Hun har også tegnet en plakat hun håper å få vist til Madeleine og Chris.

Drar til Sverige hver gang

Gleder seg til bryllup

Andrea Weichmann fra München har selv sydd den svenske nasjonaldrakten sin spesielt for anledningen. Drakten ble ferdig på mandag.

Foto: Kristin Granbo / NRK

– Jeg har elsket de svenske kongelige siden jeg var 10 år, og så Silvia gifte seg med kong Carl Gustaf på tv, sier Weichmann.

Hun var også på plass i Stockholm i 2010 da Victoria og Daniel giftet seg, og i fjor da prinsesse Estelle ble døpt. Denne gangen kom hun til byen allerede på torsdag – den svenske nasjonaldagen – og har fulgt de kongelige siden.

På nasjonaldagen sto hun langs kortesjeruten for å få vinket til kongefamilien. Var også på plass ute på Skansen hvor det var et nasjonaldagsarrangement med kongefamilien. I går sto hun utenfor Grand Hotell, hvor kongeparet holdt bryllupsmottakelse for Madeleine og Chris.

– Hvorfor er du så opptatt av nettopp den svenske kongefamilien?

– De er så varmhjertede, spesielt Victoria. Og hun har en super mann i Daniel. Du kan se at kjærligheten mellom dem er sterk. Jeg håper at Madeleine og Chris blir like lykkelige, sier Weichmann.

Alt klart

Flaggene er hengt opp og gaten er sperret av. Alt er klart for bryllup ved det svenske slottet.

Foto: Kristin Granbo / NRK

Festet også fredag

Det er invitert nær 600 gjester til kirken, fra det norske kongehuset kommer kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn.

Les mer: Gjestene ankom Grand Hotel

Sistnevnte ankom fredag ettermiddag Grand Hotel der det skulle holdes fest før bryllupet, og virket å være i strålende humør.

– Det er nå det begynner!, sa han til det ventende pressekorpset Stockholm sentrum.

800 fra Forsvaret vokter kortesjen

Vielsen i kirken er ventet å vare i om lag 45 minutter. Paret skal, etter å ha gitt hverandre sitt ja, ut på slottsplassen, Södra valvet, for å vinke til folket.

Etter salutt fra Skeppsholmen skal prinsessen og hennes ektemann reise i kortesje gjennom Stockholms gater. Kortesjen skal gå fra Slottsbacken og videre til Skeppsbron, via Strömgatan, Norrbro, Myntgatan og ut til Riddarholmen.

Kortesjen med brudeparet omfatter, ifølge politiet, 60–65 hester og er om lag 350 meter lang. Rundt 800 personer fra Forsvaret skal stå utplassert langs kortesjeruten.

Privat bryllupsmiddag og -fest

Herfra reiser de videre med båt til Drottningholm slott hvor bryllupsmiddagen og -festen finner sted.

Bryllupsmiddagen og festen som følger vil være et privat arrangement og er ikke TV-sendt noen steder.

Les også: Lover en bryllupsmiddag man aldri har sett maken til

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt