Kona til Windstad: – Jeg er fortsatt i sjokk

Kona til den norske journalisten Øystein Windstad, som ble slått helseløs på grensa til Tsjetsjenia, sier det haster å få ektemannen hjem. Hun frykter nye angrep.

Øystein Windstad og Wojoud Mejalli

– UFORSTÅELIG: – Vi har jo kjøpt en ny leilighet, og vi skal flytte om to uker. Jeg kan ikke tenke meg å flytte alene. Jeg vil ha Øystein hjem, så raskt som mulig, sier kona Wojoud Mejalli.

Foto: Privat

– Det er forferdelig, forteller kona til Øystein Windstad, Wojoud Mejalli.

Hun forteller at ei venninne ringte henne da hun var i dusjen. Før hun rakk å ringe tilbake, så hun plutselig bildet av sin ektemann på nyhetene.

– Boff, der så jeg bildet av Øystein på nyhetene. Jeg er fortsatt i sjokk. Øystein er fortsatt i fare. Jeg kan ikke forstå eller begripe at det som skjer er ekte, sier Mejalli til NRK.

Wojoud Mejalli

Mejalli er selv journalist og sier hun er klar over at det er et yrke forbundet med farer. Hun frykter nye angrep mot ektemannen og hans følge.

Foto: Privat

Hun sier Windstad var invitert ned av organisasjonen han var sammen med da de ble angrepet, og at han hadde forberedt seg godt til turen.

– Øystein er jo en flink journalist, som har vært i konfliktområder tidligere og kan beskytte seg selv, men å se ham sånn på nyhetene at han er skadet, er uforståelig.

Vil ha ektemannen hjem så raskt som mulig

Mejalli snakket sist med ektemannen klokka 07 torsdag.

– Han la igjen en beskjed hvor han ba meg om å kontakte UD for å evakuere dem så snart som mulig. Han følte seg utrygg og ønsket seg hjem.

Øystein Windstad etter angrepet

Den norske journalisten Øystein Windstad ble kraftig forslått i angrepet.

Foto: Øystein Windstad / Ny Tid

Kona har kontaktet det norske utenriksdepartmentet (UD) og fått beskjed om at de arbeider for å få ham ut.

– Jeg er veldig bekymret. Jeg hadde aldri trodd at det skulle skje.

Mejalli er selv journalist og sier hun er klar over at det er et yrke forbundet med farer. Hun frykter nye angrep mot ektemannen og hans følge fordi gjerningspersonene kan bli provosert av at de ikke tok første advarselen og reiste ut med en gang.

– Vi har jo kjøpt en ny leilighet, og vi skal flytte om to uker. Jeg kan ikke tenke meg å flytte alene. Jeg vil ha Øystein hjem, så raskt som mulig.

UD: – Diskuterer hvordan han skal transporteres hjem

Kommunikasjonsrådgiver i UD, Rune Bjåstad, sier til NRK at ambassaden har vært i kontakt med Windstad og hans foreldre, og forsikret seg om at han får medisinsk tilsyn.

De kartlegger nå hvordan transporten hjem skal skje raskt og trygt, og om det er behov for økonomisk bistand.

UD hadde møte med ambassaden klokka 11 for å diskutere opplegget videre.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt