Hopp til innhold

Kona la ut Stockholm-bomberens selvmordsmelding på Youtube

Kona til den svensk-irakiske mannen som sprengte seg selv i Stockholm før jul sier det var hun som publiserte Taimour Abdulwahabs selvmordsbrev på nettet.

Mona Thwany og Taimour Abdulwahab

Taimour Abdulwahabs kone Mona Thwany sier hun ville stoppet ektemannens terrorforsøk dersom hun hadde ant noe.

Foto: Roland Hoskins / Solo Syndication

Taimour Abdulwahab

Taimour Abdulwahab sprengte seg selv i lufta i Stockholm i desember i fjor.

Foto: Afp

Få minutter før Taimour Abdulwahab sprengte seg selv i Stockholm sentrum 11. desember, sendte han en lydfil med en avskjedshilsen til det svenske nyhetsbyrået TT og det svenske sikkerhetspolitiet Säpo.

Også hans kone Mona Thwany fikk en kopi av lydfilen der han retter trusler mot det svenske folk og begrunnet det forestående terrorangrepet.

– Lei av å forklare

Svensk politi offentliggjorde ikke lydopptaket før 15. desember, men allerede to dager før dukket opptaket opp på videonettstedet Youtube.

I et intervju med svensk TV4 bekrefter Thwany at det var hun som publiserte opptaket.

– Mennesker, selv nære venner, lurte på hvorfor han gjorde det. Det gjorde vondt å fortelle det om og om igjen. Naiv som jeg var trodde jeg at det var interessant for folk å få vite hva som har skjedd. Derfor la jeg ut filmen på hans Youtube.kanal, sier enken til TV4.

– Barna vet ikke noe

Mona Thwany sier til tv-kanalen at hun tar avstand fra eks-mannens holdninger og handlinger.

– Jeg fordømmer handlingene hans. Hadde jeg visst hva han skulle gjøre, ville jeg stoppet ham. Det var vel derfor han ikke fortalte meg noe, sier hun.

Kort etter terroraksjonen ble hun og parets tre barn flyttet til et hemmelig sted av politiet. Nå tør hun ikke bevege seg utendørs uten slør.

Hun har ennå ikke fortalt barna sine om hva faren deres har gjort.

– Jeg støtter ikke handlingene hans og jeg støtter ikke terror. Men han kommer til å bli husket som en elskverdig far, sier hun.

SISTE NYTT

Siste nytt

Denne videoen skal vise en drone fra det ukrainske forsvaret slippe en granat på russiske styrker utenfor Kharkiv.

Slipper håndgranater fra minidroner

Nye videoer viser at små droner utstyrt med lette granater blir brukt i krigen i Ukraina. Disse blir først og fremst brukt som propaganda, mener ekspert Ole Jørgen Maaø fra Luftkrigsskolen.