Kona gir McCain øl- og pengetrøbbel

Cindy McCain vil ikke offentliggjøre detaljer rundt sin kjempeformue.

Cindy McCain

Cindy McCain

Foto: Wilfredo Lee / AP

Konen til John McCain har havnet i hardt vært etter at hun nekter å offentliggjøre ligningen sin.

- Jeg kommer aldri til å offentliggjøre ligningen min, selv ikke om jeg skulle bli førstedame, sa Cindy McCain på fjernsynskanalen NBCs program Today sist torsdag.

Budweiser

Budweiser har gjort Cindy McCain til mangemillionær.

Foto: David Zalubowski / AP

Hun har en personlig formue som er anslått til rundt 100 millioner dollar, eller rundt en halv milliard norske kroner.

- Min mann og jeg har vært gift i 28 år og vi har levert hver vår selvangivelse i 28 år. Dette er en privatsak, det er min mann som er kandidaten, sa hun i TV-programmet.

Øl-penger

Cindy McCains formue kommer fra øldistribusjonsfirmaet Hensley & co som holder til i ekteparet McCains hjemstat i Phoenix, Arizona.

Hun arvet rundt 37 prosent av selskapet fra sin far da han døde i år 2000.

John og Cindy McCain

John og Cindy McCain i Florida tidligere i år.

Foto: DAVID ADAME / AP

Hensley & co har vært distributør for USAs største ølprodusent, Anheuser-Busch, som står bak USAs mest kjente ølmerke Budweiser.

Ikke stemt i alkoholspørsmål

Ekteparet McCain har særeie og som senator har John McCain latt være å stemme over saker som handler om alkohol på grunn av interessekonflikten.

Blant annet har han holdt seg på sidelinjen i saker om avgift på øl og i spørsmålet om aldersgrense for kjøp av alkohol.

Som president vil det imidlertid ikke være mulig for McCain å erklære seg inhabil og han vil, om han skulle bli valgt, være nødt til å undertegne eller legge ned veto mot lover om alkohol.

Barack Obama talte og hans kone Michelle så på da han onsdag drev valgkamp i Indiana.

Barack Obama og hans kone Michelle har levert felles selvangivelser.

Foto: MARK LYONS / AFP

Avholdsgrupper har ytret sin skepsis til om en eventuell president McCain vil klare å holde seg nøytral.

- Det vil ikke være hjelpsomt å ha en president fra Anheuser-Busch, sier George Hacker som arbeider med alkoholspørsmål ved den veldedige organisasjonen Center for Science in the Public Interest, til Boston Globe.

Kritiseres av demokratene

Demokratenes partiformann, Howard Dean var raskt ute og kritiserte Cindy McCain for at hun ikke vil offentliggjøre ligningen.

- Hva er det John McCain prøver å skjule? Under hele valgkampen har han oppført seg som om hans appeller om åpenhet gjelder alle andre enn ham selv. Nå tror han at han kan ta med seg den samme standarden til Det Hvite Hus, sa Dean.

Når det gjelder de demokratiske kandidatenes ektefeller så har både Michelle Obama og Bill Clinton levert felles selvangivelser med sine ektefeller og alle har offentliggjort ligningene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt