NRK Meny
Normal

Kommandoraid mot Tyr

For første gang på flere tiår har israelske soldater gått inn i den libanesiske byen Tyr, som også er blitt bombet.

Journalister i den sørlibanisiske byen Tyr ser på det israelske luftangrepet
Foto: Kevin Frayer / Scanpix/AP

To enheter av israelske kommandosoldater var i kamp med Hizbollah-styrker etter at ble satt ned med helikopter ved Tyr natt til lørdag.

Det var libanesiske sikkerhetskilder som meldte om kampene på bakken.

Tyr er også blitt bombet av isralske fly. Skip har skutt granater, og minst to libanesere er drept.

Angrepet kan være forberedelsen til en større invasjon, mener NRKs medarbeider Sigurd Falkenberg Mikkelsen i Tyr.

Flyktningleir angrepet

Soldatene landet ved den nordlige innkjøringen til byen der de kom i kamp med geriljasoldater fra Hizbollah i en sitronlund.

Et pansret personellkjøretøy tilhørende den libanesiske hæren ble ødelagt etter at libanesiske styrker skjøt mot helikoptrene med antiluftskyts.

Før kommandosoldatene ble satt ned, ble deler av Tyr pepret med maskingeværild fra helikoptre. Byen ble også angrepet fra fly og skip utenfor kysten. En sivilperson ble såret da en palestinsk flyktningleir sør for byen ble angrepet av flyene.

Intensiv bombing

Israel har i dag gjennomført den mest intense bombinga av Libanon hittil i den 25-dager lange konflikten, melder libanesisk politi.

For tredje natt på rad bombet israelske fly natt til lørdag også de sørlige bydelene i Beirut, melder libanesisk politi.

Flyene gjennomførte seks tokt over Beirut i løpet av natten. Der er ennå ikke klart hvilke mål som ble truffet eller om noen ble drept, men da det ble lyst, kunne flammer ses over bydelene som var dekket av svart røyk.

Samme område ble utsatt for 30 angrep natten før. Blant annet ble en liten fiskehavn i bydelen Uzai, som hittil ikke har vært rammet, lagt i grus, og en libanesisk soldat ble drept.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt