Koffert funnet ved vrakrester i Indiahavet

Det er funnet rester av en koffert i nærheten av der man onsdag fant vrakrester som knyttes til det malaysiske flyet som forsvant i mars i fjor.

Johnny Begue viser fram restene av en ødelagt koffert som har skyldt i land på øya Reunion

FUNNET: Johnny Begue, som har ansvar for å rydde langs kysten på øya Reunion, viser fram restene av en ødelagt koffert, som ble funnet i nærheten av vrakrestene av et fly som ble funnet onsdag.

Foto: - / Afp

Ødelagt koffert funnet på den franske øya Reunion.

Slik ser resten av kofferten som ble funnet ut.

Foto: Afp

Kofferten ble funnet ved den franske øya Reunion i Det indiske hav, der det onsdag ble funnet en vrakdel fra et fly. Etterforskere nå prøver å fastslå om funnene stammer fra det malaysiske flyet som forsvant i fjor.

Ifølge det lokale nettstedet Linfo ble funnet gjort rundt 11.30-tiden torsdag.

Ifølge nyhetsbyrået AFP derimot ble kofferten funnet i går, men ingen var egentlig oppmerksom på den. Det opplyser Johnny Bègue, som har ansvaret for å rydde langs kysten og som fant flyresten i går, til nyhetsbyrået.

Den lille kofferten var lukket og i svært dårlig stand da den ble funnet. Den skal også hatt hjul, i likhet med kofferter som brukes på reise, melder en lokal journalist på Twitter.

Ifølge Johnny Bègue sitter fremdeles et tøystykke fast i låsen på kofferten.

– Det er bisart og gir meg litt gysninger, sier han.

Selv om det spekuleres i om kofferten kan være fra det savnede flyet, opplyser lokale innbyggere til nyhetsbyrået Reuters at søppel som slike kofferter jevnlig flyter i land på øya.

La Réunion er fransk territorie som ligger 600 kilometer øst for Madagaskar:

MH370 - Reunion

– Høyst sannsynlig fra en Boeing 777

Vrakdel fra fly funnet på den franske øya Reunion i Det indiske hav

VRAKDEL: Onsdag ble det funnet vrakrester fra et fly på det franske øya Reunion. Her undersøker franskpoliti en vrakrest.

Foto: STRINGER/FRANCE / Reuters

Ingenting er stadfestet, men mange spekulerer i om flydelen som har blitt skyldt i land tilhører flyet fra Malaysia Airlines som forsvant 7. mars i fjor.

Eksperter jobber på spreng for å slå fast om vrakdelen stammer fra det malaysiske flyet. Både franske, malaysiske og australske eksperter er i sving med å analysere funnene.

Funnene er foreløpig ikke identifisert, opplyser franske myndigheter.

Men de første rapportene antyder at vrakdelen høyst sannsynlig stammer fra en Boeing 777. Det malaysiske flyet som forsvant i fjor var av samme type.

– Det er høyst sannsynlig en vingeklaff fra en Boeing 777. Hovedetterforskeren vår har fortalt det, sier Malaysias visetransportminister Abdul Aziz Kaprawi.

Sendes til Toulouse

Viseministeren i Malaysia skriver i en pressemelding at de nå først og fremst jobber med å finne ut om vrakdelen tilhører savnede MH370.

– For å finne det ut raskest mulig sendes vrakdelen til Toulouse av franske myndigheter, der det nærmeste kontoret til den franske luftfartsmyndigheten, som har ansvar for å undersøke sivile luftfartsulykker, ligger, skriver viseminister Najib Razak.

Et malaysisk team er på vei til stedet der vrakdelen ble funnet. Viseministeren mener det er for tidlig å spekulere i om funnene tilhører det savnede flyet.

– Vi har hatt mange falske alarmer før, men med tanke på familiene som har mistet sine kjære, og som lider under uvissheten, håper jeg vi finner sannheten så de kan få en avslutning på saken og finne fred, skriver Razak.

Utenriksreporter Hallvard Sandberg om funnet av en vrakdel ved Reunion.

SISTE NYTT

Siste nytt