Hopp til innhold

Kobler terrornavn til flyulykken

Ifølge en fransk avis kan to av passasjerene som var om bord i det styrtede Air France-flyet, være tilknyttet en islamistisk terrorist-organisasjon.

Stor del av Air France-fly funnet
Foto: HO / AFP

VG siterer den franske avisen, L'Express , som har anonyme kilder i fransk etterretning. Avisen skriver at etterretningen har funnet to navn på passasjerlisten som de knytter til islamistisk terrorisme. Og at de derfor ikke kan utelukke et terrorangrep.

Har funnet 41 omkomne

Men foreløpig er det alt for tidlig å si om de har vært delaktige i styrten.

Letemannskaper fant tirsdag 17 nye omkomne. I alt er 41 omkomne funnet så langt. Flyet hadde 228 personer om bord da det 31. mai styrtet i et område 130 mil fra kysten av Brasil. Fire nordmenn var blant passasjerene.

Sendt ned atomubåt

Den franske atomubåt Emeraude begynte i dag letingen etter flyets to såkalte svarte bokser, ferdskriveren og taleregistratoren.

Emeraude begynner letingen i dag i den første søkesonen som måler 36 ganger 36 kilometer, et område som dekkes på en dag, sa en fransk militær talsmann, kaptein Christophe Prazuck.

Båten vil ta en ny sone hver dag, og det er ikke satt noen tidsfrist, tilføyde han.

Et annet skip fra den franske marinen kommer også til området og har med seg helikoptre. Ferdskriveren og taleregistratoren kan inneholde avgjørende opplysninger for å oppklare ulykken, men ligger muligens så dypt som 6.100 meter under havoverflaten.

Hvis Emeraude lokaliserer signaler fra en eller begge de to boksene, vil forskningsskipet Pourquoi Pas sjøsette en miniubåt til å hente dem opp. Det var den samme miniubåten som fant vraket av Titanic.

SISTE NYTT

Siste nytt