NRK Meny
Normal

CIA-bomber knyttes terrorangrepene i Madrid

Vestlig etterretning undersøker nå om jordaneren som drepte sju CIA-agenter i Afghanistan dagen før nyttårsaften, kan ha spilt en rolle i det blodige attentatet i Madrid våren 2004.

Togbombene i Madrid 2004

Attentat i Madrid 2004.

Foto: AFP PHOTO PIERRE-PHILIPPE MARCOU / Scanpix/AFP

Humam Khalil Abu-Mulal al-Balawi

Humam Khalil Abu-Mulal al-Balawi

Foto: english.aljazeera.net / Scanpix/AP

Det blir undersøkt om attentatmannen Humam Khalil Abu-Mulal al-Balawi kan ha forfattet lappen som den spanske avisen ABC mottok etter togattentatet i Madrid og der det sto hvem som tok på seg skylden.

Det er den spanske radiostasjonen Cadene Ser som melder dette, ifølge AFP.

Les også: Jordansk lege stod bak CIA-angrep

Les også: – CIA-bomber var trippelagent

Under pseudonymet Abu Dujana Al Khorasani skal jordaneren på flere jihad-nettsteder ha skrytt av bombene i Madrid så vel som angrepene på USA 11. september i 2001 og angrepene i London 7. juli 2005..

Nesten 200 mennesker mistet livet og over 1800 ble såret i attentatet som rammet flere pendeltog i Madrid 11. mars 2004. Det regnes som ett av de verste attentat som har funnet sted i Europa i fredstid.

Humam Khalil Abu-Mulal al-Balawi som selv mistet livet under angrepet i Afghanistan, var en 36 år gammel lege som skal ha arbeidet for jordansk etterretning,

Jordansk etterretning trodde Balawi var deres dobbeltagent og brakte ham til Afghanistan for å finne Al Qaidas nestkommanderende Ayman al-Zawahiri ifølge tidligere opplysninger fra vestlig etterretning.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt