Knytter Trumps svigersønn til sparkingen av FBI-sjefen

Robert Muellers etterforskere skal ha begynt å undersøke Jared Kushners rolle i sparkingen av FBI-direktør James Comey. Samtidig må justisminister Jeff Sessions trolig svare på nye spørsmål om kontakten med Russland.

Jared Kushner

Jared Kushner er gift med Donald Trumps datter Ivanka, og ansatt som seniorrådgiver i Det hvite hus.

Foto: Saul Loeb / AFP

Ifølge CNN har Kushner overlevert flere dokumenter fra valgkampen og maktovertakelsen til etterforskerne i løpet av de siste ukene.

Etterforskerne skal også ha snakket med flere vitner om Kushners rolle i sparkingen av FBI-direktør James Comey, i tillegg til den mulige russiske innblandingen i presidentvalget.

Comey ble fjernet fra stillingen i mai mens han ledet arbeidet med å etterforske mulige bindinger mellom Trump-leiren og Russland, en jobb Mueller overtok.

Trump hevdet han tok beslutningen etter «en klar anbefaling» fra justisminister Jeff Sessions og visejustisminister Rod Rosenstein.

James Comey og Jeff Sessions

Den avsatte FBI-sjefen James Comey og justisminister Jeff Sessions.

Foto: Yuri Gripas / Reuters

Valgkampleder tiltalt

Mandag ble Trumps tidligere valgkampleder Paul Manafort og hans forretningspartner Rick Gates tiltalt av Mueller for «konspirasjon mot USA» og hvitvasking.

Samme dag ble det kjent at George Papadopolous, som jobbet i Trumps valgkampstab, innrømmet å ha løyet til FBI i forbindelse med Russland-etterforskningen.

Trump var raskt ute med å stemple Papadopolous som en løgner og en lavstående frivillig ansatt.

– Lederne av valgkampen i Washington visste ikke engang hvem han var. Han var kaffegutten, og hadde ingenting med valgkampen å gjøre, sa Trumps rådgiver Michael Caputo.

Det til tross for at Trump hadde kalt Papadopolous en «utmerket fyr» året før.

Et bilde Trump selv publiserte på Instagram i april i fjor viste Papadopolous sammen med Trump og Sessions på det presidenten kalte et møte med sitt nasjonale sikkerhetsteam.

Laster Twitter-innhold

– Sessions skjulte møter

Rettsdokumenter som ble offentlige denne uka viser at Papadopolous foreslo å bruke sine forbindelser til å arrangere et møte mellom Trump og Russlands president Vladimir Putin, noe Sessions avslo.

Dette skal ha skjedd på møtet som er avbildet og publisert på Trumps Instagram-konto, og nå kan Sessions bli nødt til å forklare hvorfor han ikke fortalte om dette da han vitnet i Kongressen, skriver CNN.

– Jeff Sessions skjulte sine møter med russerne, og han hadde en plikt til å være mer åpen om møtene der Papadopolous var involvert, sier senator Richard Blumenthal, som sitter i Senatets justiskomité.

Trumps tidligere utenrikspolitiske rådgiver Carter Page opplyste i en kongresshøring torsdag at fortalte Sessions at han skulle reise til Russland under valgkampen.

Page sier han skulle holde en tale på et universitet i Moskva, og hevder det ikke hadde noe med valgkampen å gjøre. Han må også levere inn ytterligere dokumentasjon.

Ifølge Wall Street Journal mener USAs justisdepartement nå at de har nok bevis til å ta ut tiltale mot seks russiske myndighetspersoner for hackingen av Demokratene under valgkampen.

Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt