Knytter politikvinnedrap til terrorangrepet

Fransk politi kobler likevel drapet på en fransk politikvinne ved Montrouge sør i Paris til onsdagens terrorangrep mot ukeavisa Charlie Hebdo, og direkte til de to etterlyste brødrene, melder nyhetsbyrået AFP.

Skytepisode i Montrouge

BESKUTT: Redningsarbeidere hjalp en person som ble såret i skyteepisoden i Montrouge, dagen etter terrorangrepet på Charlie Hebdo-redaksjonen.

Foto: THOMAS SAMSON / Afp

Frem til nå har politiet ikke sett terrorangrepet som drepte 12 personer i sammenheng med skyteepisoden dagen etter i området Montrouge sør for Paris.

En kilde nær etterforskningen sier til AFP at personen som er mistenkt for skytingen, er blitt identifisert, og at to personer i hans nærmeste krets er blitt satt i varetekt.

Ifølge franske medier skal skytteren ha en tilknytning til den eldste broren Cherif Kouachi (34).

Skulle undersøke en trafikkulykke

En politikvinne ble drept og en kommunalt ansatt ble såret i hendelsen, som skjedde tidlig torsdag morgen i Montrouge. Politiet gjorde det tidlig klart at de ikke umiddelbart hadde funnet noen sammenheng mellom angrepet og terrorangrepet mot redaksjonslokalene til Charlie Hebdo, noe de nå har gått tilbake på.

Fransk påtalemyndighet sa tidligere på dagen at skytingen skal behandles som en terrorsak, gitt «den nåværende situasjonen» i landet. Gjerningspersonen som rømte fra stedet skal ha vært bevæpnet med en maskinpistol og ha hatt på seg skuddsikker vest.

Han skal ha rømt fra stedet og kommet seg på metroen. Angrepet skjedde da politiet undersøkte en trafikkulykke.

To personer ble senere torsdag pågrepet etter hendelsen.

Politikvinne skutt i Montrouge

Torsdag formiddag ankom innenriksminister Bernard Cazeneuve åstedet hvor politikvinnen ble skutt.

Foto: THOMAS SAMSON / Afp