NRK Meny
Normal

Knutbysaken kan bli gjenopptatt

En svensk forsker krever nå at dødsfallet til den første konen til den dømte Knutby-pastoren Helge Fossmo, blir gransket på nytt.

Knutby-pastoren Helge Fossmo

Knutby-pastoren Helge Fossmo

Foto: Passregisteret / SCANPIX

Det skjer etter at en forsker har oppdaget spor av legemidler i blodet til den første konen, Heléne Fossmo.

Legemiddelet blir i dag sett på som livsfarlig, skriver SVT.

– Hadde hun dødd i dag av de tablettene så hadde man fokusert på det legemiddelet. Det er det som er det springende punktet, sier doktor i folkehelsevitenskap, UIf Jonsson.

Frikjent for drap

Heléne Fossmo ble funnet død i badekaret i sitt hjem i Knutby i 1999, men omstendighetene rundt dødsfallet har vært uklare.

Hennes mann, Helge Fossmo, ble senere dømt til livstids fengsel for å ha stått bak mordet på hans andre kone og for å ha stått bak mordforsøk på en mann i nabohuset.

Mistaken om at Helge Fossmo skulle ha drept Heléne Fossmo ble imidlertid lagt bort.

Store mengder hjertemedisin

UIf Jonsson vil nå ha saken gjenopptatt ettersom det er klart at hun hadde store mengder Dextropropoxifen, DXP, i kroppen da hun ble funnet.

DXP er et legemiddel som man har større kunnskaper om i dag enn for 12 år siden.

– Enkelt sagt så påvirker det hjertemuskelen. Det gjør hjertemuskelen blir mer avslappet. Får man for mye av legemiddelet så slutter hjertemuskelen å slå og da dør man, sier Ulf Jonasson.

Fosmos advokat vil ha etterforskning

Helge Fossmos advokat Anton Strand sier at klienten er positiv til at saken blir gransket på nytt.

– Helge Fossmo tilstod jo i 2006 når det gjaldt sin rolle i hendelsene i Knutby og tok på seg ansvaret for medvirkning. Når det gjelder denne hendelsen så har han gitt uttrykk for at han ønsker seg en grundigere utredning. Han kjenner ikke til de bakenforliggende årsakene til at hun døde, sier Anton Strand til Aftonbladet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt