Hopp til innhold

Knivangrep i park i Storbritannia etterforskes som terrorangrep

Politiet tror knivangrepet i en park i Reading i Storbritannia lørdag kveld var et terrorangrep.

Politiet mener at tre personer ble drept i et terrorangrep i en park i Reading i Storbritannia lørdag kveld.

Neil Basu fra britisk antiterrorpoliti sier at de etterforsker knivangrepet i Reading i Storbritannia som et terrorangrep. De tror at den pågrepne mannen sto bak angrepet alene.

Søndag opplyser Thames Valley Police at knivangrepet som fant sted i Reading vest for London lørdag kveld nå etterforskes som et terrorangrep.

Tre personer ble drept i angrepet.

Britisk antiterrorpoliti sier at det fortsatt gjenstår etterforskning for å finne ut hva motivet for angrepet var, men de er sikre på at det ikke har noen sammenheng med Black Lives Matter-demonstrasjonen som fant sted i samme park tidligere lørdag.

Police cordon is pictured outside Forbury Gardens following multiple stabbings reported in Reading

Det er satt opp politisperringer rundt Forbury Gardens i byen Reading, vest for London. Britisk antiterrorpoliti etterforsker knivangrepet.

Foto: Matthew Childs / Reuters

Angrep i folksom park

Angrepet skjedde i parken Forbury Gardens ved 19-tiden lokal tid lørdag kveld.

Et øyenvitne forteller til BBC at det var mange mennesker i parken da en mann som gikk alene plutselig ropte noe uforståelig og angrep en gruppe mennesker. Etter å ha knivstukket flere personer skal han ha sprunget fra stedet.

Ytterligere to personer ble alvorlig, men ikke livstruende skadd i angrepet.

Politiet sier at de ikke har noen opplysninger som peker på at flere personer var involvert i angrepet, og trusselnivået i landet er ikke endret.

Mann (25) pågrepet

En 25 år gammel mann ble pågrepet på stedet. Ifølge nyhetsbyrået Reuters og andre britiske medier, er den pågrepne mannen opprinnelig fra Libya. Dette er ikke offisielt bekreftet av politiet.

Kilder sier til BBC at den britiske sikkerhetstjenesten MI5 kjenner til mannen fra før. I 2019 skal de ha blitt gjort oppmerksom på ham da de mottok informasjon som tilsa at han hadde planer om å reise til utlandet, potensielt med terrorplaner.

Sikkerhetstjenesten skal ifølge BBC ha undersøkt informasjonen, men fant da ingen umiddelbar trussel. Saken skal deretter ikke ha blitt etterforsket ytterligere.

Ifølge BBCs kilder har den pågrepne mannen tidligere vært fengslet for en mindre domfellelse, ikke terrorhandling.

Johnson sender sine tanker

Statsminister Boris Johnson kommenterte hendelsen lørdag kveld.

– Min tanker går til alle som er rammet av hendelsen i Reading, og min takknemlighet går til nødetatene på stedet sier Johnson i en uttalelse.

Etter søndagens utvikling i saken, sier statsministeren at han er forferdet over at mennesker har mistet livet på denne måten.

– Hvis det er endringer i rettssystemet som skal til for å hindre at slike hendelser skjer igjen, så vil vi ikke nøle med å gjøre de endringene, sier Johnson.

Politisjef ved Thames Valley Police, John Campbell omtaler hendelsen som tragisk.

– Slike hendelser er svært sjeldne, men jeg vet likevel at det vil være til liten trøst for de involverte. Jeg forstår bekymringen denne hendelsen skaper blant lokalsamfunnet vårt, sier Campbell.

Han ber også alle som fanget hendelsen på video om å ikke dele disse i sosiale medier.

Reading

SISTE NYTT

Siste nytt