NRK Meny
Normal

Knallhardt ut mot ekteparet Clinton

- Jeg vet noen ganger ikke hvem jeg konkurrerer mot, sa Barack Obama da han møtte Hillary Clinton til debatt i South Carolina.

Hillary Clinton (t.v.) og Barack Obama gikk til harde angrep mot hverandre da de møttes til debatt i

Hillary Clinton (t.v.) og Barack Obama gikk til harde angrep mot hverandre da de møttes til debatt i Palace Theatre i Myrtle Beach, South Carolina.

Foto: Eric Thayer / AFP

Obama og Clinton gikk i strupen på hverandre i den siste debatten foran nominasjonsvalget i South Carolina til helgen.

Nett-TV: Clinton og Obama i TV-duell

Også John Edwards var med på debatten, men han ble nærmest usynlig da de to hovedmotstanderne gikk til angrep på hverandre.

Barack Obama skrudde på sjarmen under debatten.

Barack Obama skrudde på sjarmen under debatten.

Foto: STAN HONDA / AFP

Debatten skulle egentlig ha handlet om USAs skadeskutte økonomi, om Irak og om helse, men ble overskygget av det heftige ordskiftet mellom Obama og Clinton.

De amerikanske velgerne har ikke vært vitne til en lignende debatt på mange år, var konklusjonen til politiske analytikere etterpå.

- Får ikke klare svar

Det hele startet få minutter ut i debatten da Obama anklaget Clinton for å komme med en rekke ukorrekte påstander om hans uttalelser og politiske rulleblad.

- Jeg tar gjerne en debatt om politiske spørsmål, men liker dårlig å bruke flere uker på å svare på kritikk der fakta er feil, sa Obama.

Les: Presidentkandidat: Barack Obama

Hillary Clinton slo tilbake og sa at det av og til er vanskelig å forstå hva Obama mener fordi med en gang han blir konfrontert, så sier han at det var ikke det han mente.

- Det er rett og slett veldig vanskelig å få et klart svar, sa Clinton til høylytte protester fra Obama-tilhengerne i salen.

Les: Presidentkandidat: Hillary Clinton

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt