NRK Meny
Normal

Donald Trump: – Jeg bygger et nytt republikansk parti

TEXAS (NRK): Donald Trump ble angrepet hardere enn noen gang i den siste debatten før supertirsdag. Han svarte med å hevde at det er han som bygger et nytt republikansk parti.

Møttes til debatt torsdag kveld.

KRAFTIG ANGREP: Marco Rubio og Ted Cruz gikk til kraftig angrep på Donald Trumps syn på ulovlig innvandring da presidentkandidatene på republikansk side møttes til siste debatt før supertirsdag.

Foto: MIKE STONE / Reuters

Marco Rubio hadde EN klar strategi i natt: Å forsøke å stanse Donald Trump ved å gå rett i strupen på ham.

Du er den eneste på denne scenen som har fått bot for å ha ansatt ulovlig arbeidskraft, sa Rubio i CNN-debatten. Senatoren hevdet at Trump har ansatt polske arbeidere uten papirer.

Men Donald Trump slo episoden bort slik han ofte gjør: Ved å hevde at dette var noe som skjedde for mange år siden.

– Jaså, er det virkelig slik at løgner har utløpsdato, svarte Rubio som ligger på andreplass på de nasjonale meningsmålingene til stor applaus.

Klokkeselger Rubio

– Dersom du ikke hadde arvet 200 millioner dollar, ville du ha solgt klokker på gata i New York nå, sa Rubio i et annet angrep på Trump.

Minutter etter var klokker til salgs på Marco Rubios egen kampanjenettside som en fundraising-gimmick.

– Tar velgere fra demokratene

Donald Trump kom til debatten i Houston to dager etter sin mest overlegne seier så langt. Han vant med mer enn 20 prosentpoeng i Nevada på tirsdag og han vant blant alle velgergrupper.

Vi bygger et nytt republikansk parti. Mange nye velgere kommer til oss, også demokrater, sa Trump som til og med vant et flertall av stemmene til velgere med latinamerikansk bakgrunn i Nevada.

I natt lovet han å bygge grensemuren mot Mexico ti fot høyere om landets myndigheter nekter å betale for den.

Presidentkandidatene møttes til debatt torsdag kveld

SISTE DEBATT: De republikanske presidentkandidatene møttes til debatt torsdag kveld.

Foto: RICHARD CARSON / Reuters/NTB Scanpix

Under revisjon

Trump ble angrepet for ikke å ha offentliggjort ligningsattester fra de siste årene.

Han innrømmet at han ikke har kunnet levere fordi skattemyndighetene akkurat nå er under revisjon av skattemyndighetene i USA. Ted Cruz understreket poenget.

– Donald Trump sier han er under revisjon. Jeg vil trodd det gjør det enda viktigere for folket at han offentliggjør ligningsdokumentene sine. Han gjør de tikke fordi det er noe i dem som ikke tåler dagens lys, sa Cruz.

Republikanernes forrige presidentkandidat Mitt Romney sa i går at Trump skjuler "skattemessige bomber" . Trump svarte med å kalle Romney for en tosk i debatten.

– Saddam og Gaddafi burde ha blitt sittende

– Hvis Saddam Hussein og Gaddafi fortsatt satt ved makten, ville verden ha vært et bedre sted, sa Trump i en av de mest ekstreme uttalelsene i debatten.

Han ble angrepet også for utenrikspolitikken, blant annet av Marco Rubio som sa han ikke kan "behandle palestinerne på samme måte som en eiendomstransaksjon."

På tirsdag er det valg i 13 delstater, og nattens debatt var den siste før Supertirsdagen.

Donald Trump

HOUSTON: Donald Trump kom til debatten i Houston to dager etter sin mest overlegne seier så langt.

Foto: Pat Sullivan / Ap/NTB Scanpix
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt