Knall og fall for Putin

Den russiske presidenten Vladimir Putin ble ishockeykampens store stjerne med åtte nettkjenninger. Etter matchen snakkes det riktignok om noe helt annet.

Russlands president Vladimir Putin falt da han ikke ble oppmerksom på den røde løperen som var lagt ut på isen.

Fredag var Russlands president med under en årlig oppvisningskamp i ishockey. Til tross for sine 66 år er Vladimir Putin en habil ishockeyspiller.

Arrangementet ble avholdt i den russiske byen Sotsji.

Under årets oppvisningskamp spilte han sammen med tidligere NHL-proffer på et lag som blir kalt «Legendene». På laget til Putin var også forsvarsminister Sergei Shoigu.

Vladimir Putin hilster til tilskuerne i ishallen i Sotsji.

Vladimir Putin hilser til tilskuerne i ishallen i Sotsji. under oppvisningskampen noterte han seg med ti nettkjenninger, ifølge russiske medier – eller var det åtte ...?

Foto: SPUTNIK / Reuters

I år var motstanderen et lag satt sammen av forretningsfolk og russiske politikere.

Putin pleier å utmerke seg under oppvisningskampene.

I fjor laget han fem mål. I år meldte russiske medier, blant andre nyhetsbyrået TASS, at han noterte seg med ti scoringer.

Ifølge nyhetsbyrået Associated Press ble det riktignok kun åtte mål på Putin, men han ble likevel en av kampens store spillere.

Russlands president Vladimir Putin under oppvisningskampen fredag.

Russlands president Vladimir Putin under oppvisningskampen fredag. Det ble åtte mål – og et ufrivillig fall på isen for presidenten.

Foto: SPUTNIK / Reuters

Knall og fall på isen

Etter sluttsignalet fikk riktig nok Putin oppmerksomhet av helt andre grunner enn finnspill på isen.

Da han tok en seiersrunde for å hilse til tilskuerne var han ikke oppmerksom på at det var lagt ut en rød løper på isen.

Medspillerne forsøkte å advare ham, men skøytene stoppet brått opp da han skled opp på løperen.

Putin fikk seg dermed en ufrivillig luftetur ned mot isen.

Medspillerne ilte til for å hjelpe ham opp, men presidenten kom seg raskt på bena ved egen hjelp. Han fortsatte deretter å skøyte rundt på isen mens han vinket til tilskuerne.

I russiske medier vil nok neppe Putins fall få stor oppmerksomhet. Russiske myndigheter har gjennom flere år forsøkt å gi Putin et macho-preg.

Vladimir Putin vil gjerne fremstå som sunn og veltrent.

Vladimir Putin vil gjerne fremstå som sunn og veltrent.

Foto: RIA NOVOSTI / Reuters

Presidenten vil fremstå som veltrent. Det er derfor offentliggjort en rekke fotografier og videoopptak av ham i bar overkropp med svulmende muskler. Bildene er tatt mens Putin er på ridetur, står med en fiskestang i hånda eller gjør andre ting av sportslig karakter.

Det er riktignok ikke første gang Putin mister balansen med hockeyutstyr på isen. Det samme skjedde også under en kamp i 2016. Også den ble arrangert i Sotsji.

SISTE NYTT

Siste nytt