NRK Meny
Normal

Kledde ut skuespiller som Bangkok-bombemann

Bare tre dager etter bombeangrepet i Bangkok sendte en nasjonal TV-kanal en person kledd ut som den antatte bombemannen tilbake til åstedet. Hendelsen har fått det til å koke i sosiale medier.

Bombemannen i Bangkok

HOVEDMISTENKT: Overvåkningsvideo fra helligdommen Erawan viser denne mannen sette fra seg en sekk på stedet like før eksplosjonen, og han er nå mistenkt for å ha utplassert bomben. Det er denne mannen skuespilleren ble kledd ut som av thailandsk TV.

Med en skuespiller ikledd gul T-skjorte, briller og ryggsekk forsøkte ansatte ved den thailandske TV-kanalen «Nation TV» torsdag å gjenskape forløpet til eksplosjonen i Bangkok som drepte 22 personer og skadet over 100 personer.

Med samme antrekk som den hovedmistenkte bak angrepet, førte TV-teamet mannen inn i helligdommen Erawan der eksplosjonen gikk av bare tre dager tidligere, skriver Channel NewsAsia.

Men rekonstruksjonen ble slettes ikke godt tatt imot, og skuespilleren skal ha blitt bedt om å forlate stedet av politiet. Etter at en bruker la ut bilde av hendelsen på Twitter har det stormet i sosiale medier.

– Jeg vet ikke hvilket TV-program som er ansvarlig for denne upassende handlingen der de kledde ut en fyr som den bombemistenkte og førte han inn i helligdommen, skriver brukeren som la ut bildet.

Laster Twitter-innhold

Beklager hendelsen

Etter den krasse kritikken så sjefen for den nasjonale TV-kanalen derfor seg nødt til å gå ut med en offentlig beklagelse.

– På vegne av Nation TV vil jeg gjerne ettertrykkelig unnskylde og vise anger for vårt forsøk på å gjenskape scenen uten å tenke over konsekvensene det kan ha på følelsene til publikum, og for mangelen på respekt for de avdøde, sier Adisak Limprungpatanakij i beklagelsen.

Ifølge kanalsjefen vurderes det nå om de skal gi dem som står ansvarlige for hendelsen en form for straff.

Minst ti mistenkte

Etter angrepet har thailandsk politi rettet mistanke minst ti personer for å være involvert i hendelsen mandag, flere av dem fanget opp på overvåkningsbilder fra åstedet.

Senest torsdag meldte to av de mistenkte seg for politiet og hevdet av de var turistguider. Etter lange avhør er personene sjekket ut av saken.

Mannen som er hovedmistenkt i saken er blant dem som ble fanget opp på overvåkningskameraer like før hendelsen. I kledd nettopp gul t-skjorte, sekk og briller viser videoen at han setter fra seg sekken på åstedet og går igjen.

Thailandsk politi tror den hovedmistenkte er utenlandsk og har derfor bedt Interpol om hjelp til å finne mannen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt