NRK Meny
Normal

Politiet er klare til å grave etter Madeleine

Politiet har sperret av et område i Portugal for å grave i jorda etter savnede Madeleine McCann som forsvant i 2007.

Madeleine McCann

Britiske Madeleine McCann forsvant i Portugal i 2007. Politiet skal grave i Portugal for å få svar på hva som skjedde med jenta som forsvant for syv år siden.

Foto: Ap

Politiet forbereder seg på å grave i den portugisiske byen Praia da Luz i forsøk på å få svar på hva som skjedde med Madeleine McCann for syv år siden. Det melder den britiske nyhetskanalen Sky News.

Leteområdet skal ligge rett ved leilighetskomplekset familien McCann bodde på under sitt opphold i Praia da Luz i Portugal. Området var et tomt felt da Madeleine forsvant for syv år siden.

– Politiet skal undersøke området med radar, for å oppdage uregelmessigheter under overflaten, sier tidligere rådgiver for Metropolitan-politiet Keith Farquharson til Sky News.

– Latterlig å lete her

Området skal bli kartlagt med GPS-koordinater og bli delt inn i mindre områder, ifølge Farquharson. Scotland Yard har fått tillatelse av portugisiske myndigheter til å iverksette søket.

En 77 år gammel nabo BBC har snakket med, kaller det «latterlig» å lete i krattområdet.

– Vi hjalp til med å gjennomsøke akkurat dette området fire dager etter at Madeleine forsvant. Jeg går tur med hunden min hver dag her. Ingen har gravd noen hull her, sier han.

Foreldrene Kate og Gerry McCann blir i Storbritannia inntil videre, men de skal få løpende oppdateringer fra etterforskningen, melder britiske medier.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

Ocean Club tourist resort i Praia da Luz

Familien McCann bodde på leilighetskomplekset Ocean Club under sitt opphold i Praia da Luz i Portugal.

Foto: STRINGER / Reuters

Sjekker opp mot flere bortføringer

Madeleine McCann forsvant fra et feriekompleks i Praia da Luz den 3. mai 2007. Foreldrene satt kun 50 meter unna da jenta forsvant. Portugisisk politi lukket saken i 2008, men Scotland Yard jobber fremdeles med saken.

Politiet sa i april at de er på jakt etter en mann som overfalt ni andre britiske jenter i Algarve i tidsrommet 2004 til 2006.

Et av ofrene for disse overgrepene var en 10 år gammel jente i Praia da Luz. Det samme stedet hvor Madeleine forsvant to år senere.

Kunngjøringen om den videre etterforskningen er den siste i en lang og kontroversiell jakt på den savnede jenta.

Kate og Gerry McCann med bilde av datteren Madeleine

Foreldrene Kate og Gerry McCann viste i 2012 frem et bilde av hvordan politiet mener den lille jenta ser ut i dag.

Foto: ANDREW WINNING / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt