NRK Meny
Normal

Klar beskjed til Bush

Hilary Clinton kom med en klar melding til president George W. Bush: - Trekk ut alle styrkene fra Irak før du går av.

Hilary Clinton kritiserer George W. Bush
Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP

Under en pressekonferanse i Davenport i Iowa i dag sa hun også at det vil være toppen på uansvarlighet å overlate krigen til sin etterfølger.

- Jeg blir støtt

- Det var hans avgjørelse å gå til krig uten en klar plan og en elendig utført strategi. Vi forventer nå at han får landet vårt ut av den knipen vi er satt i før han går av i januar 2009, sa New York-senatoren ifølge nyhetsbyrået Xinhuanet.

Det hvite hus sier uttalelsen kommer fra en partifanatiker som undergraver jobben som de amerikanske soldatene gjør.

- Fakta er at presidenten har sagt at han overlater stafettpinnen til sin etterfølger. Det synes jeg er toppen på uansvarlighet, og slikt blir jeg støtt av, sier Clinton.

- Har det som skal til

Bush kaller krigen i Irak for den sentrale fronten i kampen mot terrorisme, som tok til etter angrepene 11. september 2001.

- Krigen mot terror blir et problem for den neste presidenten. Presidenter som kommer etter meg vil måtte konfrontere en fiende som hver eneste dag er ute etter å angripe USA, sa Bush nylig til USA Today.

Under pressekonferansen sa Clinton at hun er sikker på at hun innehar det som skal til for å bli en god president som kan beskytte landet.

- Jeg tror at min private bakgrunn og mye av det jeg har vært gjennom i det offentlige viser hvor tøff jeg er, og at dette er det som skal til for å bli president, sier hun.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt