Ku Klux Klan-avdeling: Medlemstallene går opp

Ku Klux Klan får stadig flere medlemmer i Colorado, ifølge gruppen selv. Økningen settes i sammenheng med en økning i rasistisk motivert kriminalitet mot latinamerikanere.

Ku Klux Klan

Medlemmer av Ku Klux Klan deltar i en seremoni der man brenner kors i Sør-Carolina 23. oktober 2010.

Foto: STR / Reuters

Ku Klux Klan, den høyreekstreme hatgruppen hvis første avdeling ble grunnlagt i 1865, er fortsatt en gruppe man må være oppmerksom på, ifølge Huffington post.

Nettstedet siterer The Durango Herald, som har snakket med KKKs leder i Colorado og de sørlige amerikanske statene, Cole Thornton.

Thornton sier at det har vært en jevn økning i medlemstallet i Colorado de siste fem årene.

– Jeg er virkelig fornøyd med typen mennesker vi får inn - det er mennesker med collge-utdannelse, lærere - til og med et par medlemmer av kongressen, hevder Thornton.

– Folk hadde blitt overrasket hvis de visste hvem jeg hadde snakket ved midnatt i isolerte områder - det er nesten komisk, sier Thornton til The Durango Herald.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ku Klux Klan var store i USA på 1920-talllet. Her marsjerer medlemmer i 1924.

På 1920-tallet, da Ku Klux Klan var på sitt største, hadde gruppen rundt seks millioner medlemmer. Her masjerer KKK-medlemmer

Flere hatgrupper

En studie gjort av den ideelle organisasjonen Southern Powerty Law Center (SPLC) viser at antallet høyreradikale grupper, inkludert «hatgrupper» og «patriotgrupper», har økte i 2010 for andre år på rad.

I Durango i Colorado, en by med rundt 17 000 innbyggere, har rasistisk motivert hatkriminalitet økt fra tre årlig i årene fra 2006 til 2009, til fire i 2010, for så å gå opp til 19 i 2011, følge Durango Herald.

FBI melder på den annen side at antallet hatrelaterte kriminelle hendelser totalt sett gikk ned med 30 prosent i Colorado fra 2009 til 2010.

KKK-lederen Thornton mener den påståtte økningen i antall KKK-medlemmer delvis skyldes «hvite menneskers lave fødselsrate».

– Vi mister dem til hvite homeseksuelle forhold - de forplanter seg ikke, og til ekteskap på tvers av rase, og til abort etter forespørsel. Det, i tillegg til det astronomiske antallet latinamerikanske innvandrere, sier Thornton.

Ifølge tall fra U.S. Cenesus Bureau («Folketellingsbyrået» på norsk) økte den latinamerikanske befolkningen i Colorado mer enn 40 prosent mellom 2000 og 2010. I Denver, den største byen i delstaten med over 600 000 innbyggere, er nå mer enn 30 prosent av befolkningen latinamerikanere.

Artikkelen fortsetter under bildet.

KKK David Webster

David Webster gjør seg klar til å sette fyr på et kors under en Ku Klux Klan-seremoni i Warrenwille i Sør-Carolina i oktober 2010.

Foto: STR / Reuters

Mer kriminalitet mot «latinos»

Dette har ført til en økning i den hatrelaterte kriminaliteten mot latinamerikanere, melder Huffington Post.

Foreløpige undersøkelser fra The National Instiute of Justice (NIJ), forskningsavdeligen til Det amerikanske justisdepartementet, viser at hatkriminalitet mot latinamerikanere økte mer enn andre typer hatkriminalitet i årene mellom 2004 og 2008.

Tall FBI har hentet inn antyder også en jevn økning hatkriminalitet mot latinamerikanere i USA i perioden fra 2003 til 2007.

Undersøkelser viser at det var rundt 6 000 medlemmer av Ku Klux Klan i 2008, ifølge Wikipedia.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt