Kjørte traktor full av sprengstoff inn i tyrkisk politistasjon

To tyrkiske soldater drept og 24 såret i PKK-angrep.

Laster kart, vennligst vent...

HER SKJEDDE DET: Angrep mot tyrkiske soldater øst i landet.

Et selvmordsangrep søndag morgen utført av den kurdiske opprørsgruppen tok livet av to soldater og såret 24 øst i Tyrkia, melder myndighetene i landet.

Angrepet søndag skjedde i den østlige provinsen Agri på grensen til Iran.

En selvmordsbomber kjørte en traktoren fylt med to tonn eksplosiver inn i en politistasjon, skriver Reuters.

Drepte høytstående PKK-leder

Den militante fløyen til det kurdiske arbeiderpartiet PKK, som har stått bak flere drap på sikkerhetsstyrker den siste tiden, anklages for å stå bak angrepet. PKK har ikke kommentert opplysningene.

Kampene mellom myndighetene og opprørsgruppen er blitt stadig hardere den siste uken.

Ifølge tyrkiske militære kilder ble en høytstående leder i den militante fløyen til det kurdiske arbeiderpartiet PKK lørdag drept i luftangrep i Nord-Irak, melder avisen Milliyet.

Myndighetenes offensiv startet etter at en terrorist drepte 32 mennesker og såret over 100 på et kultursenter i Suruc.

Flere angrep

Ytterligere en soldat ble drept da et militærkjøretøy detonerte en mine i provinsen Mardin sørøst i Tyrkia, ifølge lokale medier. Åtte skal ha blitt såret.

Siden 24. juli har Tyrkia utført hundrevis av luftangrep mot PKK-baser i både Nord-Irak og Tyrkia. Ifølge det statlige nyhetsbyrået Anatolia har rundt 260 PKK-medlemmer blitt drept siden Tyrkia startet flyangrepene.

Siden 20. juli har minst 16 tyrkiske soldater blitt drept i angrep som PKK anklages for å stå bak, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Tyrkia utfører også luftangrep mot ekstremistgruppen IS i Syria. Både USA og NATO støtter handlingene, men flere har bedt Ankara om å ikke la fredsprosessen med militante kurdere kollapse.

Les mer om den spente situasjonen i Tyrkia

SISTE NYTT

Siste nytt