NRK Meny
Normal

Kjørte skip på grunn med vilje

LONDON (NRK): Det norske bilfrakteskipet Höegh Osaka ble kjørt på grunn utenfor Southampton med vilje, sier rederiet. Mannskapet var redd det skulle kantre.

Created by InfoDispatcher

Video: Ifølge Höegh Autoliners tar ikke det grunnstøtte skipet inn vann og det er heller ikke meldt om utslipp fra havaristen.

Det melder Sky News i kveld.

Kapteinen og losen hylles nå av rederiet for å ha reddet skipet fra en kullseiling da de kjørte på grunn med vilje.

Det store lasteskipet ligger nå med 45 graders slagside etter grunnstøtingen.

To på sykehus

– To personer ble sendt til sykehus med mindre skader, og hele mannskapet er nå gjort rede for, fortalte administrerende direktør for Höegh Autoliners, Ingar Skiaker på en pressekonferanse i kveld, der han skrøt av kapteinen og losen for å ha reddet skipet.

Skipet la fra kai i Southampton klokken 20.20 lørdag kveld og var på vei til Tyskland. Kort tid etter fikk skipet slagside og mannskapet fryktet at det kunne kantre.

Ifølge nettavisen Island Echo på Isle of Wight har skipet lagt seg over 45 grader til siden og redningshelikoptre har evakuert de siste av de 25 som var om bord.

Var los om bord

Grunnstøtingen skjedde i The Solent, sundet som skiller øya Isle of Wight fra det britiske fastlandet. Området er en viktig farled for skipstrafikk til og fra Southampton.

I lasten er det omtrent 1.500 personbiler og rundt 200 tyngre kjøretøy, som lastebiler, busser og gravemaskiner.

– Skipet er omtrent halvfullt. Bilene er surret fast, og i lignende tilfeller hos andre rederier har det hendt at bilene har blitt hengende i surringene og ikke flyttet seg. Men det er det for tidlig å si noe om i dette tilfellet, forteller pressetalsmann Øyvind Ervik i rederiet Höegh Autoliners til NTB.

Venter på høyvann

Politiet i Hampshire opplyste til Sky News tidligere søndag at skipet ikke var stabilt, og at det derfor ble opprettet en sone med radius på 100 meter rundt skipet der andre fartøy ble bedt om å holde seg unna.

Ifølge Höegh Autolinerstar det grunnstøtte skipet ikke inn vann, og det er heller ikke meldt om utslipp fra havaristen, som har 200 tonn bunkersolje om bord.

Det var ingen nordmenn om bord på skipet. Mannskapet besto av 22 indere, blant dem kapteinen, en ukrainer og en srilanker

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt