NRK Meny
Normal

Libya: Angelina Jolie kjøper flybilletter til flyktninger

Angelina Jolie besøkte en flyktningleir på grensen mellom Tunisia og Libya. Det gjorde inntrykk på superstjernen som bestemte seg for å åpne lommeboka for å hjelpe.

Video Angelina Jolie besøker Libya-flyktningene

Video: Angelina Jolie kom tirsdag på et uanmeldt besøk til flyktningsleiren.

Jolie er goodwillambassadør for FNs flyktningorgan UNHCR og møtte i den anledning fortvilte mennesker som har flyktet fra krigshandlingene i Libya.

– Det internasjonale samfunnet har jobbet godt med å styrke Tunisias bemerkelsesverdige hjelpearbeid. Men vi kan ikke la pengestøtten forsvinne, ikke med over 2000 mennesker som daglig rømmer over grensa, sa Jolie etter besøket.

FNs flyktningsorgan UNHCR sa i en uttalelse at Jolie-Pitt stiftelsen har donert en ambulanse og dekket flyreisen til 177 personer som skulle ut av landet, skriver Reuters.

– Angelina, vi elsker deg

Filmstjernen ble omringet av skuelystne flyktninger da hun ankom flyktningleiren.

– Angelina, vi elsker deg, ropte flere av flyktningene, melder NTB.

Flyktningsleiren Choucha er et transittmottak for titusenvis av mennesker som har flyktet fra Libya, men huser også flyktninger fra både Ghana, Kongo, Nigeria og Elfenbenskysten.

– Angelina, vi er lei av å være her. Vi vil hjem, ta oss med deg, ropte flyktningene videre.

Jolie er svært aktiv som goodwillambassadør og har i flere år reist rundt og besøkt nødlidende mennesker i flere afrikanske land, og også i land som Pakistan og Afghanistan.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt