NRK Meny
Normal

Kjøp en TV - få en sau på kjøpet

Skal det være en sau til flatskjermen? En el-butikk i Israel kunne friste kundene med at de fikk en gratis sau med på kjøpet.

Video Kjøpte TV - fikk en sau på kjøpet

SE VIDEO: En israelsk el-butikk solgte både fjernsyn og sauer, før de ble stoppet av veterinæren.

Det er den israelske elektronikkbutikken Big i byen Tiberias som kan skilte med det noe uvanlige tilbudet.

Den israelske TV-kanalen Channel 2 viste lykkelige kunder som kunne putte både et nytt fjernsynsapparat og en levende sau i bagasjerommet etter dagens handletur.

Ifølge sjefen for butikken får du med en sau gratis ved hvert kjøp fra 7890 shekels, rundt 12.000 kroner. En sau koster vanligvis rundt 2500 shekels, eller 4000 kroner.

Ble stoppet

– Jeg kjøpte et kjøleskap for en veldig god pris og fikk med en sau. Jeg ville ikke gå glipp av en slik mulighet, uttaler en av kundene.

Tilbudet var rettet mot den muslimske minoriteten i området i forbindelse med den nært forestående muslimske festhøytiden Id, der slakting av sau er en viktig del.

Sauefesten varte imidlertid ikke så lenge. Ifølge Channel 2 var byens sjefsveterinær på plass etter noen timer og fikk stoppet utdelingen av sauer.

Smugler sauer

I de palestinske områdene på Gazastripen var også Id-forberedelsene i full sving. I Ramallah var markedet fult av folk som handlet inn til den fire dager lange festen.

Men sauer er en knapphetsgode på grunn av handelsblokaden, noe som gjør at mange av sauene blir smuglet inn via de mange underjordiske smuglertunnelene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt