Kjenner en av stemmene

Sjefen for det polske luftforsvaret var i cockpiten da flyet med Polens maktelite styrtet da det skulle lande i Russland i april.

Flystyrt i Russland - Polens president var om bord

Flyet med Polens elite styrtet 10. april i år.

Foto: TVP

Polens president Lech Kaczynski og 95 andre mennesker mistet livet i ulykken .

– Presset ikke pilotene til å lande

Nyheten om at general Andrzej Blasik var inne i cockpiten under styrten kommer mens spekulasjonene om at besetningen ble presset til å lande pågår for fullt. Det skal ha vært vanskelige værforhold i området da flyet styrtet, og det er hevdet at noen fikk pilotene til å prøve en landing for å unngå forsinkelser.

– Jeg skal ikke nekte på at det var en femte person i cockpiten. Jeg vet hvem det var, og ja, det var general Blasik, sa den polske etterforskeren Edmund Klich til polsk TV i dag.

Det polske nyhetsbyrået PAP hadde da allerede sitert en anonym kilde som sa at Blasik befant seg sammen med pilotene da ulykken skjedde 10. april.

Ifølge Klich, som er medlem av den internasjonale undersøkelseskommisjonen, kom luftforsvarssjefen inn i cockpiten noen minutter før styrten, men presset ikke pilotene på noen måte.

– Det sies ingen ting som kan tolkes som direkte press, som for eksempel «Vi må lande». Det kan jeg ikke huske bli sagt, sa Klich.

Video Flyulykke i Russland

Polens president omkom i flystyrt 10. april i år.

Også en ukjent stemme i cockpiten

En annen uidentifisert person var også inne i cockpiten omtrent ti minutter før katastrofen. Personen var der for å høre om det var forsinkelser, men forlot cockpiten før styrten, ifølge Klich.

Flyet, med blant andre presidenten og Polens fire øverste militære ledere - deriblant Blasik - krasjet da de polske lederne skulle til Russland for å delta i en minnemarkering for drepte polske offiserer i andre verdenskrig.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt