NRK Meny
Normal

Kjemper for å få kontroll på skogbranner

Etter et 2014 som var varmere enn normalen, opplever Australia nå de verste skogbrannene på 30 år.

I tre delstater i Australia brenner det nå. Verst er situasjonen i Adelaide Hills i delstaten South Australia. Der har brannen ødelagt 26 hjem.

BRENNER FORTSATT: Skogbrannene i Australia pågår fremdeles, og det er ventet mer varmt vær og mye vind i dagene som kommer.

Flere forskere mener at det varme været i året som gikk, har sørget for en tidlig start på skogbrannsesongen. I flere delstater herjer nå skogbranner, og særlig hardt rammet er delstaten South Australia.

Ifølge Reuters brenner det i et område på 240 kilometer, og minst 38 hus er fullstendig ødelagt av flammene. I tillegg kommer en rekke andre bygninger som er blitt slukt av brannen.

Verste på 30 år

Det er så langt ikke meldt om at menneskeliv er gått tapt i brannene, men 29 personer er skadet eller har fått behandling på sykehus.

Brannen blir av australske medier omtalt som den verste på 30 år, og hundrevis av brannmenn kjemper for å hindre brannen i å spre seg.

– Vi ønsker ikke at brannen skal spre seg lenger sørover. Hvis det skjer snakker vi om et helt annet scenario enn nå, sier Brenton Eden, koordinator hos brannvesenet til Sky News Australia.

Væromslag

Flere meteorologer melder om varmt vær også i dagene som kommer. Det skal også være sterk vind i området, men brannmannskapene håper å få noe hjelp i slukningsarbeidet.

– Vi må komme oss gjennom tirsdag og onsdag uten at denne brannen sper seg, sier Eden om de viktige timene brannmannskapet har foran seg.

Fra torsdag er det nemlig meldt at det kan komme regn. Gjennom helgen kan det være snakk om så mye som 200 millimeter. Rett nok skal regnet følges av mye vind, men håpet er likevel at det kan lette jobben med å slukke de voldsomme flammene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt