Normal

Kjempefeiring for kjempepandaen Bao Bao (1)

Det ble markert på grandiost vis da kjempepandaen Bao Bao feiret ettårsdag.

Bao Bao fylte ett år

BAO HAR BURSDAG: Kjempepandaen Bao Bao ble feiret i dyrehagen i Washington.

Foto: Pablo Martinez Monsivais / Ap

Den 20 kilo tunge pandaen er en aldri så liten sensasjon for Smithsonian National Zoo i Washington. For dette er bare andre gang en panda overlever sitt første år i dyrehagen. De fleste pandaunger er så små og svake når de blir født at de ikke overlever.

– I dag feirer vi en av våre største suksesser. Det har vært fantastisk for oss, medlemmene våre og hele Washington, å se Bao Bao trives og vokse, sier Dennis Kelly, direktør i dyrehagen.

Kake av eplejuice

En slik begivenhet må naturligvis feires og bursdagsbarnet kunne glede seg over flere gaver, blant annet bilder av fersken og bambus i henhold til kinesisk tradisjon. Bildene symboliserer god helse og et langt liv, skriver Reuters.

Bursdagsfeiring for Bao Bao

LEKEN: Bao Bao lot seg fascinere av bursdagskaken hun fikk på ettårsdagen.

Foto: Pablo Martinez Monsivais / Ap

I tillegg hadde ernæringsekspertene i dyrehagen laget en helt spesiell bursdagskake for den sjarmerende pelsballen. Kaken var laget i flere lag av frossen eplejuice, der noen av lagene var farget med rødbetjuice. Mellom lagene lå det også eple- og pærebiter som er Bao Baos favorittmat. Kaken var pyntet med blomster laget av søtpoteter og gulrot.

Mange hadde møtt opp for å få med seg markeringen av Bao Bao og gjestene fikk servert dandan-nudler som en gave fra den kinesiske ambassaden.

Hovedpersonen selv virket noe ubemerket av alt oppstyret, men var relativt interessert i kaken som hun klatret på og forsynte seg av. Men selv flere timer etter den offentlige feiringen var ikke festen over, det var fortsatt kake igjen. Noe man kan se på webkameraet som følger Bao Baos liv i dyrehagen.

Utrydningstruet

Kjempepandaene er en utrydningstruet dyreart og det anslås at det totalt er 1600 slike pandaer i verden. Flesteparten av dem lever i Kina, men arten er truet av at de mister områder å leve i, og at det fødes svært få pandaer.

Til Kina vil også Bao Bao bli sendt når hun blir fire år. Da blir hun del av et avlsprogram der i håp om å få opp antallet kjempepandaer i verden.

Imens tilbringer hun dagene i pandaområdet i Washingtons dyrehage, der klatring i trær er blant favorittaktivitetene.

Dyrehagen i Washington har forsket og drevet oppdrett av pandaer siden 1972. Bao Bao er den syvende babyen som blir født i dyrehagen.

Bao Bao fyller år

GAVER: Bao Bao leker med maleriene hun fikk i bursdagspresang.

Foto: MANDEL NGAN / Afp
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt