Kirketopp går av etter fyllekjøring

Margot Kässmann, overhode for 25 millioner protestanter, opplyser i dag at hun går av som biskop etter å ha blitt tatt for fyllekjøring.

Margot Kässmann

Den tyske kirketoppen Margot Kässmann møtte pressen i dag. Der fortalte hun at hun gir fra seg alt ansvar i den tyske kirken.

Foto: Nigel Treblin / Scanpix/AFP

– Sist lørdag gjorde jeg en stor feil, fortalte den tyske biskopen til journalister i Hannover i dag.

– Hjertet mitt sier at jeg ikke kan fortsette. Med umiddelbar virkning sier jeg fra meg alt ansvar i kirken, sa Kässmann.

Kjørte på rødt lys

Kässmann var biskop for den evangeliske kirken i Hannover og øverste kirkeleder i delstaten Niedersachsen, og ble som første kvinne noen sinne i oktober i fjor valgt til å lede det evangeliske kirkerådet

På lørdag ble hun stanset av politiet i Hannover og bedt om å avgi en alkoholtest. Da hun ikke besto testen ble hun arrestert for fyllekjøring.

I Tyskland er grensen for alkohol i blodet på 0,3 promille dersom sjåføren er involvert i en trafikkforseelse, og Kässmann hadde akkurat kjørt på rødt da hun ble stanset.

En flaske vin kort tid før kjøring

Med en alkoholverdi på 1,1 promille er det vanlig at førerkortet blir inndratt for ett år. Dagen etter at biskopen hevdet at hun bare hadde drukket ett glass vin, sendte hun gjennom kirken ut en pressemelding der hun innrømte at alkoholverdien var på 1,1 promille.

Etter at en politirapport fant veien til den tyske avisen Bild, hevdet avisen at hun hadde en alkoholverdi på 1,3 promille.

Til slutt gikk aktor ut og sa at biskopen hadde en alkoholverdi på 1,5 promille - tilsvarende minst en flaske vin kort tid før hun satte seg bak rattet. Det er tre ganger høyere enn den lovlige grensen.

Vil gjøre opp for seg

– Jeg er sjokkert over at jeg kunne gjøre slik feil, sa 51 år gamle Kässmann da promillenivået ble kjent.

– Jeg vet hvor farlig og uansvarlig det er å drikke og kjøre. Jeg vil selvsagt gjøre opp for meg.

Hun er et kjent navn i Tyskland og har tidligere vært i nyhetsbildet både da hun kjempet mot brystkreft og da hun i 2007 skilte seg etter et 26 år langt ekteskap.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt