Kirken i England skjulte overgrep mot gutter

Den anglikanske kirkens overhode innrømmer at kirken har hjulpet til med å skjule at en biskop i årevis utførte seksuelle overgrep mot gutter og unge menn.

Erkebiskopen av Canterbury, Justin Welby

Erkebiskopen av Canterbury, Justin Welby, viser til en rapport som viser at høytstående medlemmer av Church of England skjulte overgrep mot gutter.

Foto: Gali Tibbon / AFP

Erkebiskopen av Canterbury, Justin Welby, viser til en rapport som kirken selv offentliggjorde torsdag om den tidligere biskopen Peter Ball.

Ball ble dømt til fengsel i 2015 for seksuelle overgrep mot tenåringer og unge menn.

I rapporten heter det at høytstående medlemmer av Church of England var innforstått med den daværende biskopens handlinger gjennom en periode på over 20 år.

Welby omtaler rapporten som rystende lesning. Balls oppførsel påførte mange menn alvorlig og varig skade, påpeker erkebiskopen.

 St Mark's kirke i Englefield, England.

Den anglikanske kirkens overhode innrømmer at kirken har hjulpet til med å skjule at en biskop i årevis utførte seksuelle overgrep mot gutter og unge menn.

Foto: Justin Tallis / AP

– På øverste nivå støttet kirken ham gjennom mange år, sier han.

– I stedet for å hjelpe dem som var modige nok til å stå fram, skjulte og samarbeidet kirken. Dette er en uforsvarlig og sjokkerende oppførsel, sier erkebiskopen ifølge The Guardian.

Misbruk av tro

Det er den tidligere erkebiskop av Canterbury, Lord Carey som i rapporten får sterkt kritikk for å legge lokk over Balls misbruk. Erkebiskop Welby har nå bedt Lord Carey om å trekke seg fra vervet som æresassisten biskop.

Lord Carsey skal ha motatt flere brev fra pårørte etter at Ball ble arrestert for mistanke om overgrep første gang i 1992, men skal ikke ha sendt disse videre til politiet som bevis, skriver BBC.

– Balls prioritet var å beskyte seg selv. Kirken støttet han, istede for å hjelpe de han hadde misbrukt og truet sikkerheten til andre unge, sier Moria Gibbs som har utarbeidet rapporten til BBC.

Lord Carsey skal ha sørget for

Biskop Ball ble dømt for ulike former for seksuelle overgrep og utnyttelse av 18 sårbare unge menn i alderen 17 til 25 år i perioden 1977 til 1992. Ball, som i dag er 85 år gammel, ble løslatt i februar etter å ha sonet 16 måneder av dommen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt