Kirken bygger Lego-Jesus

Skal bygge Jesus-statue av hvite Lego-klosser.

Lego
Foto: Ellinor Hansen / NRK

Flere byer i Sør-Amerika har sin Jesus-statue, og her hjemme har lokale krefter på Sørlandet tatt til orde for en norsk statue ved innfartsporten til Kristiansand.

Vil ha statue av Jesus

Nå vil også svenskene bygge sin Jesus, men denne skal i motsetning til de andre ikke støpes i betong.

Kirken i Västerås ber nå lokalbefolkningen om å lete i lekekassa etter hvite Lego-klosser.

Naturtro

Prest i Västerås Per Wilder sier til Vestmanlands Läns tidning at det trengs så mye som 20.000 klosser for å bygge en statue i naturtro størrelse.

Akkurat nå jobbes det med å utarbeide en skisse.

- Om det blir bra kan man tenke seg at statuen kan plukkes fra hverandre og bygges opp igjen flere ganger, sier Wilder til avisen.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt