Krigen mellom Ukraina og Russland har vart i to uker, med få tegn til diplomatisk løsning.
De siste årene har Russland dyrket et vennskap med Kina og mange har pekt på president Xi som en nøkkel til å påvirke Vladimir Putin i en mindre krigsorientert retning.
STØTTER VÅPENHVILE: Kinas president Xi støtter våpenhvile.
Foto: Li Xueren / APXi uttalte i går at han støtter en våpenhvile mellom Ukraina og Russland. I dag kommer en talsperson for det kinesiske utenriksdepartementet med Nato-kritiske uttalelser.
Talspersonen, Zhao Lijian, anklager Nato for å ha økt spenningen mellom Ukraina og Russland «til bristepunktet».
– Å svinge sanksjonspisken ved hver eneste korsvei vil aldri bringe fred og sikkerhet. Det vil i stedet skape alvorlige vansker for økonomien og levekårene i landene som berøres, sier talsmannen Zhao Lijian.
Fortsetter handelssamarbeid
Kina har ikke sluttet opp om fordømmelsen av Russland og de internasjonale sanksjonene mot landet, men vil ifølge Zhao fortsette sitt «normale handelssamarbeid, inkludert olje og gass» i respekt og til gjensidig nytte, sier han.
ALVOR: Talsperson, Zhao Lijian oppfordrer USA til å ta Kinas bekymringer på alvor.
Foto: Carlos Garcia Rawlins / ReutersZhao oppfordrer USA til å ta Kinas bekymringer på alvor og advarer amerikanerne mot å undergrave Beijings rettigheter og interesser i håndteringen av Ukraina-spørsmålet og forholdet til Russland.
Økonomisk krig
USA har erklært økonomisk krig mot Russland, sier Kreml i et utsagn ifølge Reuters.
USA har ikkje bekreftet påstanden.
FORSVARE: Pressetalsperson Dmitrij Peskov sier de vil vil forsvare sine interesser.
Foto: Grigory Dukor / ReutersPressetalsperson Dmitrij Peskov sier de skal «analysere situasjonen grundig» etter at USAs president innførte forbud mot import av russisk olje.
På spørsmål om de vestlege sanksjonene som er innført, svarer Peskov at de vil forsvare sine interesser.
EU skjerper sanksjoner
I dag kom det også frem at EU har besluttet å skjerpe sanksjonene mot Russland og Hviterussland som følge av den russiske angrepskrigen i Ukraina.
Dette innebærer at flere russiske oligarker og tjenestemenn rammes av sanksjoner.
I en Twitter-melding opplyser Frankrikes EU-delegasjon at EU vil skjerpe kontrollen med pengeoverføringer i kryptovaluta og rette nye sanksjoner mot Russlands maritime sektor.
De 27 medlemslandene har dessuten gitt klarsignal til at tre hviterussiske banker kan utelukkes fra det globale betalingssystemet Swift som følge av Hviterusslands støtte til den russiske invasjonen av Ukraina.