Normal

Kim Jong-un vil ha flere atombomber

Nord-Koreas leder Kim Jong-un tok onsdag til orde for å forsterke landets lager av atomvåpen, ifølge statlige medier.

Kim Jong-un

Kim Jong-un under en tale til Departementet for Folkets væpnede styrker, som forsvarsdepartementet heter i Nord-Korea. Bildet fra det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA ble offentliggjort søndag, men det er ikke kjent når det er tatt.

Foto: KCNA / Reuters

Utspillet kommer en uke etter at Nord-Korea utførte sin fjerde atomprøvesprengning. Da hevdet landets myndigheter at de hadde testet en hydrogenbombe, men USA og eksperter mener trykket var av samme størrelse som under testingen av en atombombe i 2013.

– Kim ba om en opprustning av både kvaliteten og kvantiteten på atomkraften som vil kunne utføre angrep mot de USA-ledede imperialistene når og hvor som helst, dersom de skulle forbryte seg mot DPRKs (Nord-Koreas) suverenitet og komme med truende provokasjoner, skriver nyhetsbyrået KCNA.

Videre skriver KCNA at Kim understreket viktigheten av å gjennomføre jobben med å forsterke atomarsenalet, og at han tok til orde for testing av en kraftigere hydrogenbombe i framtiden.

Kims uttalelser kom under en seremoni som hedret forskerne og utviklerne som sto bak atomprøvesprengningen i forrige uke.

Nordkoreanske myndigheter sier de har utført sin første vellykkede prøvesprengning av en hydrogenbombe.

Prøvesprengningen ble annonsert på statlig tv i Nord-Korea.

Kan ha 20 bomber

I april i fjor skrev Wall Street Journal at kinesiske kjernefysiske eksperter har advart omat Nord-Korea kan ha så mange som 20 atombomber.

Ekspertene sa også at landet kan ha så mye anriket uranium at de er i stand til å doble atomarsenalet i løpet av 2016.

Anslagene fra de kinesiske ekspertene var høyere enn tidligere amerikanske vurderinger som gikk ut på at Nord-Korea har mellom 10 og 16 atombomber.

Tirsdag stemte Representantenes hus i USA nesten enstemmig for kraftigere sanksjoner mot Nord-Koreas ledelse. 418 av de 420 medlemmene av huset stilte seg bak forslaget.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt