Kiev: 179 ukrainske soldater drept i Debaltseve

I den månedslange kampen rundt den østukrainske byen Debaltseve har 179 ukrainske soldater mistet livet.

En død ukrainsk soldat i nærheten av en tanks i Debaltseve

En død ukrainsk soldate like ved en utbrent tanks i Debaltseve. Trolig har flere enn de 179 soldatene som hittil er bekreftet omkommet.

Foto: ANDREY BORODULIN / Afp

Det opplyser myndighetene i Kiev i dag.

Onsdag denne uken trakk ukrainske styrker seg ut av byen, etter å ha blitt omringet av separatister tidligere i uken, mens 110 soldater er tatt til fange og 81 er fortsatt savnet.

Dødstallene kan stige

Ifølge de ukrainske myndighetene mistet 13 soldater livet tirsdag og onsdag mens lederne fra Ukraina, Russland, Tyskland og Frankrike forhandlet om en våpenhvile i Minsk.

– 179 soldater er døde den siste måneden, og dødstallene kommer til å stige for mange av de savnede er nok også døde, sier regjeringsrådgiveren Juri Birjukov.

Ifølge de prorussiske separatistene fant de 57 døde soldater da de inntok Debaltseve onsdag denne uken. De har også innrømmet at de har tatt over hundre soldater til fange.

Ifølge øyenvitner som har rapportert fra byen etter at separatistene har tatt kontroll melder om en totalt ødelagt by.

Vurderer nye sanksjoner

Våpenhvilen i Øst-Ukraina skal ha blitt brutt 250 ganger i løpet av den uken som har gått siden den ble inngått. I dag er USAs utenriksminister John Kerry i London for å diskutere utvidende sanksjoner mot Russland med sin britiske kollega Phillip Hammond.

I går kom det nye anklager fra myndighetene i Kiev om at Russland sender militært utstyrt over grensen til Ukraina.

– Det er ingen tvil om at våpenhvilen er blitt brutt på en rekke punkter. Spørsmålet er hva som kommer til å skje nå og hva prisen for det vil være, sier Kerrys talsmann.

Både den tyske statsministeren og den franske presidenten understreket at tunge våpen må trekkes ut av konfliktområdene og at fangeutveksling mellom partene må starte.

I går møttes også Frankrike president François Hollande og Angela Merkel i Paris. De fastslo de at våpenhvilen har blitt brutt «gjentatte ganger». Land som ikke overholder Minsk-avtalen som ble inngått forrige uke, vil bli møtt med sanksjoner, sa Hollande.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt