NRK Meny
Normal

Savnet California-kvinne funnet i live – ti år etter at hun ble bortført

En kvinne (25) som ble kidnappet i California for ti år siden, er funnet i live, ifølge nyhetsbyrået AP. Kvinnen ble tvangsgiftet og fikk barn med den siktede kidnapperen.

Isidro Garcia

Isidro Garcia (41) er pågrepet og siktet for å ha kidnappet den da 15 år gamle jenta.

Foto: HANDOUT / Reuters

Kvinnen ble bortført i Santa Ana, sørøst for Los Angeles i 2004, da hun var 15 år gammel. Kidnapperen Isidro Garcia (41) er pågrepet og siktet for frihetsberøvelse, kidnapping og voldtekt, ifølge AP.

Politiet sier at Garcia hadde et forhold til moren til den bortførte kvinnen like før sistnevnte ble kidnappet. I en periode bodde han sammen med moren og datteren som da var 15 år.

Den bortførte kvinnen har forklart at Garcia en dag i 2004 dopet henne ned og kjørte henne til en eiendom i Campton. Deretter låste han henne inne i en garasje.

– Tvangsgiftet

Kvinnen og 41-åringen fikk et barn sammen i 2012. Fem år tidligere, i 2007, ble kvinnen tvunget til å inngå ekteskap med Garcia, ifølge politiet.

Kvinnen meldte selv fra til politiet onsdag, og fortalte at hun hadde blitt holdt fanget og blitt utsatt for seksuelle overgrep.

De første månedene etter kidnappingen ga Garcia jenta falske identifikasjonspapirer og mishandlet henne fysisk og psykisk for hindre henne i å flykte, ifølge politiet.

Truet med å skade familien

Santa Ana-politiet skriver i en pressemelding at Garcia gjentatte ganger fortalte kvinnen at familien hennes hadde gitt opp å lete etter henne, og hvis hun forsøkte å rømme, ville han sørge for at familien ble deportert.

Garcia og kvinnen flyttet flere ganger for å unngå å bli oppdaget av politiet. Garcia sørget for at de begge fikk jobber som vaskehjelp og jobbet nattskift, slik at Garcia kunne holde et øye med offeret, skriver politiet.

«Selv med muligheten til å flykte etter år med fysisk og psykisk mishandling, så offeret ingen annen utvei enn å bli», skriver politiet i pressemeldingen.

Nylig kontaktet kvinnen søsteren sin på Facebook, og samlet mot til å kontakte politiet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt