NRK Meny
Normal

Kidnappet norsk kvinne frigitt

Den norske kvinnen og den israelske statsborgeren som har vært holdt fanget av beduiner i Sinai ble løslatt natt til tirsdag.

Den norske kvinnen og den israelske statsborgeren som har vært holdt fanget av beduiner i Sinai ble løslatt natt til tirsdag.

Ingvild Selvik Ask (31) fra Mandal ble frigitt natt til tirsdag.

Ingvild Selvik Ask (31) fra Mandal og israeleren Ameer Hassan ble løslatt ved 01.30-tiden norsk tid, ifølge NRKs Midtøsten-korrespondent Sigurd Falkenberg Mikkelsen.

Utenriksdepartementet har nå snakket med den norske kvinnen.

– Etter de samtalene vi har hatt med henne, er vårt inntrykk at hun etter forholdene er i god behold. Hun vil selvfølgelig bli fulgt opp av ekspertpersonell når hun kommer til Norge, sier kommunikasjonssjef Ragnhild Imerslund i Utenriksdepartementet til NRK.

– Når kan hun vende tilbake til Norge?

– Nå er hun på vei til Kairo hvor hun vil bli tatt hånd om av ambassaden, og så vil ambassaden så raskt som mulig sørge for at hun kan reise tilbakle til Norge og treffe sin familie, svarer Imerslund.

– Kravet ble ikke etterkommet

Utenriksdepartementet henviser til egyptiske myndigheter i spørsmålet om hva som løste gisselsituasjonen.

– Vi er svært takknemlige for den jobben egyptiske myndigheter har stått for, og samarbeidet med dem har vært utmerket. I tillegg har den norske ambassaden i Kairo hatt nær kontakt med ledere på høyt nivå i beduinmiljøet. Til sammen har dette ført til løsningen vi håpet på, uttaler Imerslund.

Den tidligere CNN-journalisten Mohamed Fadel Fahmy melder følgende på Twitter:

– Kidnapperne er ikke pågrepet og kravene deres ble ikke etterkommet.

Han avviser tidligere påstander om at norske myndigheter skal ha tilbudt beduinene penger for å løslate gislene.

Beduinene har selv fra første stund krevd at de bortførte den norske kvinnen og den israelske mannen med krav om at to stammemedlemmer må slippes løs fra fengsel i Kairo.

Den 31 år gamle norske kvinnen og den 34 år gamle arabiske israeleren som delte taxi sammen ble bortført av seks maskerte væpnede beduiner ved kysten på Sinai-halvøya mellom Taba og Dahab torsdag i forrige uke.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt