NRK Meny
Normal

Nå diskuterer USA og Russland Ukraina

USAs utenriksminister John Kerry er kommet til Paris for å diskutere krisen i Ukraina med den russiske utenriksministeren, Sergej Lavrov.

John Kerry og Sergej Lavrov

Den amerikanske og den russiske utenriksministeren møtes i boligen til den russiske ambassadøren i Paris.

Foto: Jacquelyn Martin / Ap

Møtet mellom USA og Russland er resultat av intens diplomatisk aktivitet for å finne en løsning på Ukraina-krisen.

Etter en rask briefing av den franske utenriksministeren Laurent Fabius, satte de to andre kollegene seg ned for å snakke sammen.

Ifølge Det hvite hus skal Russlands president Vladimir Putin fredag ha rakt ut en hånd til Barack Obama under en telefonsamtale. Den russiske lederen ville diskutere et amerikansk forslag til en diplomatisk løsning på konflikten.

Lover: Ingen invasjon

Den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov har uttalt at avstanden mellom Russland og Vesten om Ukraina-spørsmålet er blitt mindre, og han forsikrer at Russland ikke har planer om å angripe landet.

– Vi har absolutt ingen intensjon om og ingen interesse av å krysse den ukrainske grensa, har Lavrov tidligere sagt i et intervju med russisk fjernsyn.

Frykten for at Russland skal gå til ytterligere annektering av ukrainske områder har økt etter at opp mot 40.000 russiske soldater skal ha blitt utplassert langs den russisk-ukrainske grensa.

Vesten har innført flere sanksjoner mot Russland, rettet især mot personer i Putins indre krets, etter at Russland annekterte den ukrainske Krim-halvøya i midten av mars.

Kerry skal etter planen også delta på NATO-møtet i Brussel tirsdag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt