John Kerry reiste til Bagdad

I et forsøk på å dempe konflikten i Irak kom USAs utenriksminister John Kerry til Bagdad mandag. Han skal blant annet møte statsminister Nouri al-Maliki.

Kerry til Bagdad

ANKOM BAGDAD I DAG: USAs utenriksminister, John Kerry, landet i den irakiske hovedstaden i dag. Besøket var ikke varslet, men Kerry er for tida på en planlagt rundreise til Europa og Midtøsten. Bildet viser Kerrys ankomst i Jordan i går.

Foto: POOL / Reuters

Besøket var ikke varslet på forhånd, men Kerry innledet i helgen en planlagt rundreise i Midtøsten og Europa.

Ifølge Kerrys talskvinne, Jen Psaki, skal utenriksministeren diskutere hvordan USA kan hjelpe Irak med å håndtere de sunnimuslimske opprørerne som har tatt kontroll over flere viktige byer i landet.

Skal diskutere hjelp fra USA

Opprørere fra ekstremistgruppa Den islamske staten i Irak og Levanten (ISIL) har de siste ukene tatt kontroll over store deler av Irak.

– Kerry vil diskutere USAs bidrag for å hjelpe Irak i håndteringen av denne trusselen, sier Psaki.

I forrige uke meddelte USAs president Barack Obama at de vil sende opp til 300 militærrådgivere til Irak.

Minkende støtte

USAs utenriksminister skal møte en presset irakisk statsminister, som opplever synkende støtte på flere fronter.

– USA ønsker at det irakiske folket finner lederskap som kan representere hele Iraks folk, sa Kerry under sin stopp i Kairo i går.

Al-Maliki leder et splittet folk, der både kurdere og sunni-arabere er misfornøyde med hans innsats. Ifølge Kerry er det misnøye også blant sjiamuslimene, som er al-Malikis egne gruppe.

SISTE NYTT

Siste nytt