NRK Meny
Normal

Pleier som ble lurt til å gi bort opplysninger om Kate er funnet død

En kvinnelig sykepleier som tok i mot en tullesamtale om hertuginne Kate er funnet død. Britiske medier melder at kvinnen skal ha tatt sitt eget liv.

Hertuginne Kate og Prins William

Hertuginne Kate og Prins William ved King Edward VII-sykehuset. Paret skal ha mottatt budskapet om pleierens død med sorg.

Foto: Alastair Grant / Ap

Tidligere denne uken ble det meldt at sykehuset der hertuginne Kate var innlagt ga bort fortrolige opplysninger om Kates helsetilstand til et australsk radioprogram.

Fredag meldes det at en av de kvinnelige sykepleierne som ble lurt av det australske radioprogrammet er funnet død. King Edward VII Hospital sier fredag at kvinnen var et av ofrene for telefonspøken.

Ifølge nyhetsbyrået AP er det ikke umiddelbart klart hvilken rolle kvinnen, Jacintha Saldanha, hadde i spøken. Andre medier melder at hun var den som satte over telefonen fra radiovertene.

«Mistenkt selvmord»

Politiet kaller foreløpig dødsfallet «uforklarlig», men flere medier, deriblant ITV, kaller det et «mistenkt selvmord».

Hertuginne Kate har den siste tiden vært innlagt med alvorlig morgenkvalme i forbindelse med sin graviditet. Tulleoppringningen skjedde tirsdag, og to de to radiovertene som stod bak har beklaget hendelsen.

De to australske radiovertene skal ha imitert stemmene til dronning Elizabeth og prins Charles, noe som gjorde Saldanha satt dem over til en av Kates pleiere.

John Lofthouse, ansvarlig direktør for King Edward VII-sykehuset, sier til ITV at sykehuset har forsøkt å støtte Saldahna i dagene etter at hun ble utsatt for tulleoppringningen.

ITV melder også at den australske radiokanalen fortsatt reklamerer for tullesamtalen i sine radiosendinger, og kaller den «tullesamtalen verden snakker om». Det er imidlertid ikke kjent om reklamen er en del av en «loop» som er spilt inn tidligere.

Kate og William: – Svært trist

Prins William og Kate sier de er «svært triste» etter å ha blitt informert om dødsfallet, ifølge ITV.

– De kongelige høyhetene ble tatt hånd om på en vidunderlig måte av alle ved King Edward VII-sykehuset, og deres tanker og bønner går til Jacintha Saldanhas familie, venner og kolleger i denne triste stunden, heter det i en uttalelse fra St. James' Palace.

Pleieren er ifølge britiske medier mor til to, og blir av kolleger ved sykehuset beskrevet som en utmerket pleier. Hun skal ha hjulpet til med å ta i mot telefoner i resepsjonen da det australske radioprogrammet ringte tidlig om morgenen.

Saldanha skal ha blitt funnet bevisstløs i nærheten av sykehuset fredag morgen. Hennes familie og pårørende har blitt varslet om dødsfallet.

Hertuginne Kate er på bedringens vei, og ble tidligere denne uken skrevet ut av sykehuset.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt