Kate og William venter sitt tredje barn

Det britiske kongehuset melder at hertuginne Kate og prins William skal ha barn igjen.

Kate og William

VENTER BARN: Snart får prinsefamilien et femte familiemedlem.

Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

– Hertugen og hertuginnen av Cambridge er veldig glade for å kunne kunngjøre at hertuginnen av Cambridge venter deres tredje barn, heter det i uttalelsen fra Kensington palace.

Nummer fem i arverekken

Nå, som ved de to tidligere graviditetene, sliter hertuginnen med ekstrem svangerskapskvalme og har allerede avlyst dagens program. Hun får behandling for plagene i parets hjem.

Laster Twitter-innhold

Fra før har paret sønnen George fra 2013 og prinsesse Charlotte som ble født i mai 2015.

Dronning Elizabeth skal ifølge uttalelsen være lykkelig over nyheten om at hun snart får et nytt oldebarn.

Barnet blir det femte i den britiske arverekken, og dronningens sjette oldebarn.

Sjelden sykdom

Det går ikke frem av kunngjøringen hvor langt hertuginnen er på vei, men ved begge de foregående graviditetene ble nyheten kunngjort før hun hadde passert 12 uker på grunn av sykdomsbildet.

Ekstrem svangerskapskvalme (Hyperemesis gravidarum) opptrer i ett av 200 svangerskap og fører til brekninger, oppkast og svimmelhet. Sykdommen kan føre til dehydrering og elektrolyttforstyrrelser. Mange må legges inn på sykehus og få intravenøs behandling.

Da hertuginnen var gravid med sitt første barn klarte to australske radioverter å lure til seg informasjon om helsetilstanden hennes fra ansatte ved King Edward VII-sykehuset. En av sykepleierne som ble lurt tok senere sitt eget liv.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt