NRK Meny
Normal

Flom utløser katastrofetilstand i Italia

Myndighetene i Roma erklærer katastrofetilstand i de flomrammede regionene Toscana og Liguria nordvest i landet. Minst sju mennesker har druknet i flommen.

italia

STORE SKADER: Ødeleggelsene er store etter flommen i Italia. I byen Borghetto Di Vara nordøst i regionen Liguria er biler blitt skyldt av gårde av gjørmen.

Minister for infrastruktur, Altero Matteoli, sa fredag at regjeringen bevilger 65 millioner euro, eller nesten en halv milliard kroner, til opprydding i flomområdene.

Flere steder i det nordvestlige Italia mangler folk strøm, vann og teleforbindelse.

  • ER DU I ITALIA? KJENNER DU NOEN SOM ER RAMMET? Kontakt NRK


I småbyen Mulazzo i Toscana ble 250 mennesker evakuert fra byens historiske sentrum, av frykt for at det skulle bli rammet av jordskred.

italia2

PRØVER Å REDDE: Innbyggere i Monterosso prøver desperat å redde eiendeler mens flomvannet strømmer gjennom byen.

Motorveien mellom byene Genova og Livorno kunne imidlertid åpnes igjen, etter å ha vært stengt i fire dager på grunn av skred.

Amatørvideoer viser en voldsom mengde vann som renner gjennom sentrum av Monterossi i Liguria. Regnværet vanskeliggjør redningsarbeidet, ifølge ordføreren i Monterosso.

– Vi mangler alt her. Elektrisitet, materiale, bistand, og mennesker er savnet. Alt er oversvømt. Monterosso eksisterer ikke lenger, sa Angelo Betta, ordfører i Monterosso, onsdag denne uken.

For en liten uke siden ble Roma rammet av en kraftig storm som oversvømte byen. Det førte til at all offentlig trafikk ble stanset, og Romas innbyggere ble tvunget til å holde seg inne.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt