Kaprere ville sprenge passasjerfly

Kaprere trua med å sprenge et meksikansk fly med 104 passasjerer om bord hvis de ikke fikk snakke med presidenten.

Kaprer arrestert
Foto: EVN

AeroMexico-flyet står nå på bakken på den internasjonale flyplassen i Mexico City. Det var 112 personer om bord i flyet, 104 av dem var passasjerer.

Forsto ingenting

Ifølge vitner forlot passasjerene flyet like etter at det landa i Mexico City. De ble deretter frakta til flyplassen i busser. Ifølge TV Aztecas reporter så passasjerene relativt rolige ut da de ankom flyplassen. Passasjerene kommer blant annet fra Frankrike, USA og Mexico.

Én av passasjerene, Adriana Romero, sa etterpå at hun ikke visste at flyet hadde blitt kapra før det sto på bakken i Mexico City.

- Vi forsto at det var snakk om kapring først da vi så politibilene utenfor flyet, sa hun til mekskansk fjernsyn.

Like etter at passasjerene hadde forlatt flyet, ble åtte personer henta ut av flyet av politiet, alle hadde håndjern på.

SE POLITIAKSJONEN HER:

Video nsps_upload_2009_9_9_22_7_57_1191.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Ville sprenge flyet

Mennene som fikk kontroll over AeroMexico-flyet, som er av typen Boeing 737, trua med å sprenge det dersom de ikke fikk snakke med den meksikanske presidenten, Felipe Calderon. Presidenten skal ha ankommet flyplassen kort tid etter at han ble informert om kaprernes beskjed.

Den meksikanske avisa El Universal daily skriver at mennene, som skal være bolivianske statsborgere, ikke greide å ta seg inn til flyets cockpit.

Ingen bombe

Politiet undersøkte flyet i kveld, men ifølge den meksikanske transportministeren, Juan Molinar, ble det ikke funnet sprengstoff om bord i flyet. Kaprerne var heller ikke tungt bevæpna.

Molinar bekrefta samtidig at alle passasjerene og besetninga som var om bord i flyet, nå er i trygge hender.

Trygg landing

Flyet ble kapra i den meksikanske turistbyen Cancun tidligere i dag, der det skulle mellomlande på reisen fra Bolivia til Mexico City.

Deretter satte flyet kursen mot den internasjonale flyplassen i den meksikanske hovedstaden.


SISTE NYTT

Siste nytt