Kaprere krever 40 millioner

Somaliske kaprere har forlangt sju millioner dollar, eller rundt 40 millioner kroner, i løsepenger for et britisk ektepar som ble overfalt mens de seilte fra Seychellene og Tanzania.

Kapret seilbåt utenfor Somalia
Foto: Scanpix/Reuters

Det opplyser det britiske utenriksdepartementet i kveld.

Kapringen skjedde for en uke siden langt til havs mens ekteparet Paul og Rachel Chandler lå og sov.

De bevæpnede mennene truet dem til å seile mot kysten av Somalia, der de to ble overført til et containerskip som kaprerne tidligere hadde tatt.

Les: - Ble kapret mens vi sov

Paul Chandler fikk i går ringt til den britiske fjernsynsstasjonen ITV der han fortalte hva som hadde skjedd.

I dag har kona ringt og fortalt at begge hadde det bra og var friske. Hun sa også at piratene behandlet dem bra, men hun hørtes engstelig ut.

Den britiske UD-talsmannen kunne ikke si hva myndighetene nå vil foreta seg for å få satt ekteparet fri, eller om det er opprettet forhandlingskontakt med piratene.

Paul Chandlers svoger har tidligere sagt at ekteparet ikke er rike, og at de fleste pengene deres er investert i den 38 fot store seilbåten.

En talsmann for piratene sier til kringkastingsselskapet BBC at "dersom de ikke skader oss, så vil heller ikke vi skade dem. Vi trenger bare et lite beløp på sju millioner dollar".

Somalia
Foto: Kart: / NRK

SISTE NYTT

Siste nytt

Den russiske skuespilleren Julia Peresild og regissør Klim Sjipenko er trygt tilbake på jorda etter å ha gjort opptak til en film om bord i den internasjonale romstasjonen (ISS).

Her er den russiske skuespilleren trygt tilbake fra verdensrommet

Den russiske skuespilleren Julia Peresild og regissør Klim Sjipenko er trygt tilbake på jorda etter å ha gjort opptak til en film om bord i den internasjonale romstasjonen (ISS).

Det er 90 år siden Rios de Janeiros berømte Kristus-statue ble innviet.

Rios største kjendis fyller år

Kristus-statuen i Rio er Brasils mest berømte landemerke. Så selvsagt må det feires når den fyller 90.